Ondanks een mooi uitgebalanceerd programma waarbij ook aan ontspanning gedacht werd, gooit het preventieve waterbeleid van de Prefectuur van Nord Pas de Calais, op woensdagavond alles en iedereen overhoop. Er geldt namelijk een algemene beperking op waterverbruik en daardoor ook een algemeen sproeiverbod tussen 09u00 en 19u00. Hierdoor worden alle geplande wedstrijden vervroegd en/of verlaat en worden deze simultaan gespeeld op 2 velden.  Onze kwalificatiewedstrijden vinden allemaal plaats om 19u30.

Met de belangrijke komende wedstrijden van de Play Offs in het achterhoofd wordt door de Staff beslist dat er bij elke wedstrijd een aantal Dames rust nemen en niet op het veld zullen verschijnen. Hierdoor wordt elke wedstrijd gespeeld door 11, 12 of 13 speelsters en zijn de wissels beperkt of onbestaand.


Een geweldige sfeer bij onze Dames; van een tornooi deelname maken zij een heuze teambuilding. Even geweldig is de exclusieve huisvesting dat zij telkens op de kop weten te tikken, met dank aan Babs.  En de weergoden zijn ons telkens zeer genegen.

Op sportiefvlak gaan zij voor niets minder dan goud: ze winnen als vanzelfsprekend alle wedstrijden (Luzerne: 10-0 / St Petersburg: 7-0 / Rijsel: 2-1 / Finale: Rotweiss Wettingen: 4-1). Bovendien was Shaunda topschutter van het tornooi.  Speciale vermelding voor onze jongere en minder ervaren speelsters die de Brax Red Panters een beetje rust gaven.

 

 

 

Een zeer actieve Fan-club ouders die de bloemetjes buiten zetten en niet moeten onderdoen voor de jeugd.  Wat verschillend was met Edinburgh (2018): 150 smoutebollen waren binnen de 10 minuten op, met dank aan de aanwezige papa’s. 

Proficiat aan alle Dames en Staff en een uitzonderlijk woordje van dank aan Brigitte en Bernard Nelen, die het ganse Damesteam te slapen gelegd hebben gedurende dit ganse toernooi in hun prachtige woonst.