Jonas Mertens, hockeytrainer van de jongste spelers bij Brax gaf vorige week een initatie aan de kinderen van het tweede en derde kleuterklasje van Villa Kakelbont. Alle kids waren razend enthousiast en kregen uiteraard een uitnodiging voor de gratis proeftrainingen in april en mei! Jonas maakte van de training een feestje. Hopelijk kunnen we een aantal van deze kids volgend jaar verwelkomen als nieuw lid bij Brax.

Ken je iemand die ook eens kennis wil maken met de hockeysport?  Alle info vind je hier 

Zie ze hier staan, Marise Blondeau, Camille Hendrickx, Isabeau Hendrickx, An-Sofie Marien, Amelie Poels, Tessel Stork, Renee Van Horenbeeck, Sam Van Hove, Elise Van Raemdonck, Elise Vannieuwenhuyse, Kato Janssens, Leonie Luypaert, Emilie Scheipers en Marie Luyten.

Allemaal topmeiden die het verdienen om eens in de kijker te staan!  Zij kunnen perfect school, babysit, uitgaan en training geven aan U6 tem U10 combineren met hockey. ELKE wedstrijd zowel indoor als outdoor geven ze het beste van zichzelf en drijven zich tot het uiterste voor hun team.  Positief en optimistisch gesteund door topcoach Jamie Askam. Niet te vergeten: de nimmer opgevende supporterende ouders aan de zijlijn of in de bar!

Je bent een meisje van pakweg 9 à 10 jaar en je wil graag een leuke ploegsport beoefenen, dan ga je hockey’en bij Braxgata natuurlijk!  Je speelt en speelt, je bouwt aan je hockey skills én je maakt al spelend vriendinnen (voor het leven).  En dan ineens…. wordt je groot, je bent 18 jaar: einde humaniora, op naar het grotere werk.  Je gaat studeren in Antwerpen, Brussel, Gent of Leuven; je leven verandert drastisch.  Maar wat al deze meiden blijven nastreven is: elkaar zien, matchen spelen, de teamspirit hoog houden! Het college-team is born!!  En hoe…  we zijn goed halfweg seizoen en deze girls staan op de eerste plaats met 116 gemaakte goals, de 100e werd gescoord door ene Cato De Cort!

Of zoals Jamie (coach) het goed verwoordt: ‘’The girls have provided me with an outstanding performance week in week out. After a first tough match (1-1) with our only competition ISCA we won the second (2-1) to go top followed by reaching 100 goals scored the week after. With a total goal count of 116+ and 5- the girls have outdone themselves and still have 7 matches to go and show what they are capable of!”  Vandaar deze crazy foto van een uitmuntende groep jonge sportievelingen. Als het goed is, zeggen we ook!  Be crazy, be Brax!!

Cato & Elena & Eline & Fien & Fleur & Florence & Gaëlle & Helena & Jana & Jolien & Lauranne & Lia & Lien & Manu & Margot & Severine & Jamie

Onze Mainpartner Landrover Metropool Zuid nodigt alle leden van Braxgata uit om kennis te maken met de nieuwe Range Rover Evoque. Wel graag uw komst naar dit VIP Event bevestigen via de link in de uitnodiging.

 

BEWONDER DE NEW RANGE ROVER EVOQUE VAN DICHTBIJ OP HET HELLO EVOQUE VIP-EVENT. DONDERDAG 14 MAART – VAN 18U00 TOT 23U00.

Met veel plezier nodigen we u uit op het Hello Evoque VIP-event. We verwelkomen u in een urban sfeer, verwennen u met urban art, food, drinks & music en stellen er de New Range Rover Evoque aan u voor.

De New Range Rover Evoque bouwt verder op zijn bekende uitgepuurde look en tilt uw rijervaring opnieuw naar een hoger niveau. Hij is nog aantrekkelijker, luxueuzer en gesofisticeerder. Dit is grote klasse in compact formaat – ideaal voor al uw stadsavonturen.

 

            Bevestig hier

 

We kijken er naar uit om dit nieuwe stijlicoon aan u voor te stellen. Maar wacht niet te lang om uw komst te bevestigen, want de plaatsen zijn beperkt.

Bent u verhinderd op donderdag 14 maart? De New Range Rover Evoque zal ook in de spotlights staan tijdens de Lanceringsdagen van vrijdag 15 t.e.m. zaterdag 23 maart (inclusief zondag 17 maart). Ook dan kan u dit nieuwe model in onze showroom ontdekken.

Graag tot heel binnenkort.

 

Land Rover Metropool Zuid
Boomsesteenweg 427, 2610 Wilrijk
T. 03/608.31.31
www.metropool.be

 
 

 

 

Quiz me Brax! Zaterdag 23 februari werd onze jaarlijkse brax quiz gehouden, en dat is steeds een heerlijk chaotisch intellectueel strijdperk. Als u wist wie spiderman creëerde, als u goed aardappelen kan schillen en gewichten inschatten, als u de neutrale PH waarde kent en als Colombia geen geheimen voor u heeft, dan had u vermoedelijk wel een kans om vierde of vijfde te eindigen. Gesteld dat u ook nog eens een bouwmeester bent met spaghetti en spekjes.

Waarom niet op het podium, zal u vragen? Wel, omdat de eerste plaatsen weggelegd waren voor de onwaarschijnlijk sterk spelende dames en heren teams. Jong, technisch, good-looking en ook nog eens slim: they have it all.

 

 

Of het moet zijn dat zij iets beter tegen de vlot vloeiende alcohol konden.  En de door  een onhandig barmeisje geruïneerde organisator-laptop zal voor hen misschien ook business as usual  geweest zijn. 

 

Proficat aan Heren 2, zij gingen met de hamster naar huis! 

 

Op dinsdag 26 februari maakten Maxime Loots, Olivier Biekens en Tobias Biekens hun debuut bij de interland Belgie- Rusland.

Braxgata is trots op deze jonge spelers van heren 1.  Technisch directeur van KBHB Adam Commens maakte tijd voor een fotomoment!

Met het winnen van de “spandoeken”wedstrijd  kon de U10G3 afgelopen vrijdag genieten van een clinic met de BRAX Heren1.  Een uurtje alles geven en dat deden de meisjes met vol enthousiasme!  Met de tips en tricks gingen de U10G-3 meiden de dag erna mee aan de slag met als resultaat een mooie 7-9 winst tegen Victory. 

Dankjewel Heren1

U12G3 hadden zaterdag 23 feb om 08:30u match op Antwerp.  Door twee gekwetsten deze week en een paar zieken kwam ons aantal speelsters met de dag lager en tegen vrijdagavond waren er van de 9 in het team nog slechts 4 over. Over bad luck en samenloop van omstandigheden gesproken… Dus moesten we op zoek naar oplossingen om 5 meiden om 8u op Antwerp te krijgen!  Met dubbele pech dat alle U12 meisjes teams in de voormiddag moesten spelen en dus geen optie.

Dankzij het enthousiasme van meisjes én ouders (die kids geraken er uiteraard niet vanzelf…) uit U10G1 waar er 3 girls met behulp van last-minute geregelde sleepovers aanwezig konden zijn en ik vrijdagavond in het clubhuis ook nog 2 enorm club-minded meiden van U12G2 tegenkwam die onmiddellijk hulp hebben aangeboden “want als die zo in de problemen zitten dan MOETEN we die gewoon helpen! Dat is wel Brax hé!” En zo geschiedde dat deze 2 - op enig risico om op eigen match maar net op tijd aanwezig te zijn - we alsnog met 9 konden starten.

Doe daar dan een geweldige 0-5 eindscore bij en veel speelplezier tussen dit lastminute ’samenraapsel’ van straffe grieten en onze zonnige zaterdagochtend kon al het geregel en gepuzzel én de vroege ochtend direct doen vergeten.  Ook voor coach Josefien Biekens was het even aanpassen met deze surprise ploeg, maar met de gekende afloop ook hier al snel een big smile. We hebben er dan ook een special team foto van gemaakt zoals je kan zien.

Zaterdag 16 maart trakteert Brax onze jongste leden tussen 19u en 22u op een spetterende fuif rond het thema braxgata tropical island. In de toegangsprijs van 5 € zijn twee bonnetjes inbegrepen waarmee de kinderen 1 hotdog en 1 drankje kunnen krijgen.

Terwijl de kinderen de dansvloer onveilig maken, kunnen de papa's en mama's genieten van een heerlijke maaltijd of van een drankje aan de toog. De plaatsen aan tafel zijn wel beperkt, dus wees er snel bij en vul onderstaande doodle asap in.  Steve serveert Kabeljauwfilet met kruidenpuree en rode pesto (18 euro) of Thaïse rode curry met kip (18€).

https://doodle.com/poll/cb9pr6btn3m6gkza

Gelieve in de doodle, naast jullie naam te willen vermelden of u de kip dan wel de vis wenst! Afrekening gebeurt zaterdag 16 maart aan de kassa. We hopen op een even grote opkomst als vorig jaar!  Tot zaterdag!

Al enkele jaren zijn wij de hofleverancier langs Vlaamse kant voor de Nationale scheidsrechters met dit seizoen 10 Brax Nationale scheidsrechters.  En we zijn er trots op dat Brax in de afgelopen jaren 3 vrouwelijke nationale scheidsrechters heeft opgeleid (Pauline, Maïté Simons en Maïté Michielsen), maar jammer genoeg zijn er op Belgisch niveau veel te weinig vrouwelijk scheidsrechters.

Sinds kort is er binnen het arbitragecomité echter een heel enthousiaste groep jonge vrouwelijke scheidsrechters die besloten heeft om daar verandering in te brengen! 

Dus …. check out Belgium Women Umpire  HIER  en wordt deel van een supergemotiveerde groep!

Als jullie geïnteresseerd zijn in arbitrage en jullie eerste stappen willen zetten bij ons op de club aarzel dan niet om de cel scheidsrechters te contacteren via patrick1janssens@gmail.com .  Wij zullen jullie dan begeleiden en helpen bij jullie eerste stappen in de wondere wereld van arbitrage.  Waag jullie kans, het is ongelooflijk de moeite!

 

Afgelopen zaterdag organiseerde de U7-categorie een supergeslaagd event op de club. Acht ploegjes bestaande uit telkens 3 kids en 3 ouders namen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdjes. Prachtige opkomst ondanks het weer!

Op 4 kwartveldjes werd er constant gespeeld en geroteerd. Regen en wind konden de pret niet bederven. Om zich daarna te storten op een prachtig buffet - elk ploegje had voor iets lekkers gezorgd; en Steve had zalig lekkere pasta gemaakt.

Vanwege de club een welgemeende dankjewel aan Julie, alle ouders, U14B referees en Brice & Max als vervangende ouders: you are 100% BRAX!

Info en inschrijvingsformulieren

Nog niet ingeschreven voor de Zomerhockeystages? Schrijf je dan snel in via onderstaande links! 

Juli:  1 tot 5 juli voor keepers en voor veldspelers

Augustus:  19 tot 23 augustus voor keepers en voor veldspelers

Het indoorseizoen is gedaan maar… nog even dit: Braxgata had dit maar liefst jaar 38 ploegen ingeschreven voor de zaalcompetitie.  Hierdoor hebben de vaste keepers vaak dubbele matchen moeten spelen om alle teams te helpen. Vele kilometers zijn hiervoor afgelegd. Zater- en zondagen werden gereserveerd voor indoorhockey. 

Bij deze willen wij jullie - ouders en keepers - enorm bedanken het engagement en de flexibiliteit. En een welverdiend applaus voor Alice Rooms die als speelster heel stoer de rol van keepster aannam voor de indoormatchen. 

Hieronder een coole foto van keepster An-Sofie Marien die heel veel teams heeft geholpen. Hier met indoor U16G2
Braxgata is FIER op jullie! #wijzijnbrax

Op 30 januari werden zo’n 30 Braxgata Business Club leden hartelijk ontvangen door onze Main Partner Cronos. CEO Dirk Deroost presenteerde de impressionante ontwikkeling van het bedrijf opgericht in 1992. Met nu inmiddels 400 New Tech bedrijven onder beheer en jaarlijks 500 tot 1000 nieuwe medewerkers is Cronos geworden tot één van de grootste onafhankelijke NEW TECH / IT bedrijven in België. We maakten kennis met nieuwe technologieën waar we allemaal snel mee te maken zullen krijgen. Erg indrukwekkend ! Bravo Cronos!

De BBC staat open voor iedereen! Interesse om lid worden? Wil je weten hoe je kan profiteren van voordelen die het lidmaatschap met zich meebrengt? Stuur een mailtje naar marieke.puts@telenet.be . De Braxgata Business Club telt nu al meer dan 50 leden.

De Nederlandse vice-wereldkampioen Bob de Voogd (30) speelt vanaf volgend seizoen voor Hockeyclub Braxgata uit Boom. Bob de Voogd is international bij het Nederlands Elftal. Tijdens het recente wereldkampioenschap in India veroverde Bob – samen met toekomstig ploeggenoot Sander Baart – de zilveren medaille. Bob heeft al 2 Olympische Spelen (met zilver in Londen en een 4e plaats in Rio) achter de rug en heeft 133 Caps op zijn naam staan. Op dit moment speelt Bob bij Oranje Rood in Eindhoven waar hij het seizoen graag met prijzen (Nederlands kampioenschap en Euro Hockey League) wil afsluiten.

Hieronder een gesprek met Bob de Voogd.

Kan je iets vertellen over jouw achtergrond?

Net zoals iedereen ben ik al jong begonnen met hockeyen. Op 5-jarige leeftijd ben ik lid geworden van HC Helmond. Daar heb ik tot mijn 16de gespeeld. Daarna ben ik 3 jaar bij HC Den Bosch in de hoofdklasse gaan hockeyen. Op mijn 19de ben ik naar het toenmalige Oranje Zwart uit Eindhoven vertrokken. Deze club is 2 jaar geleden gefuseerd tot Oranje Rood.

Je speelt al 12 jaar bij Oranje Rood. Waarom ga je Oranje Rood verlaten?

Het was voor mij ook een moeilijke keuze. Ik kon natuurlijk bij Oranje Rood blijven. Een mooie club en een fantastisch team met vrienden waarmee ik vele jaren succesvol heb samengespeeld. Door bij Oranje Rood te blijven zou ik dan ook zeker mijn hockeycarrière daar afsluiten.

Trainingsschema

Uitslagen en rangschikking
Ongeval formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
11/12
An Bellens
11/12
Ward Van Raebroeckx
11/12
Lucyneh Vrouyr
11/12
Jinte Rypens
12/12
Alex Lootens
12/12
Gerdy Debeuckelaere
12/12
Milo Schools
SocialMedia
 
  
Kalender
  December 2019  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
  January 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Zoek op deze site:

© 2019, website powered by Twizzit.com