Sporten is toegestaan en jeugdkampen zijn toegestaan voor de zomer. We mogen er dus vanuit gaan dat onze kampen deze zomer kunnen doorgaan. We volgen uiteraard de veiligheidsnormen en regels van de overheid. Het aantal plaatsen is hierdoor wel beperkt dus aarzel niet je kind snel in te schrijven. De betaling verwachten we pas na definitef ok van de overheid.

 Als je was ingeschreven voor het Classic Brax Paaskamp en daarvoor al betaald had, vermeldt dit dan bij je nieuwe inschrijving. Was je al ingeschreven voor de 3-daagse juli stage dan hoef je dit niet opnieuw te doen.

Bij inschrijving voor 2 Classic Brax kampen ontvang je 20 euro korting. Bij inschrijving voor 3 Classic Brax kampen ontvang je 40 euro korting. Bij inschrijving voor 4 Classic Braxgata kampen ontvang je 60 euro korting.

Naast de Braxstages worden er ook nog 4-tal andere kampen georganiseerd op Brax waarvan we je de planning niet wilden weerhouden. 

Woensdag 1 juli t/m vrijdag 3 juli

Brax classic hockeykamp 1 (3 daags)

Voor U6 t/m U14, kosten 105 euro, inschrijven doe je HIER

Maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli

Brax classis Hockeykamp 2 (5 daags)

Voor U6 t/m U14 kosten 175 euro Inschrijven doe je HIER

Maandag 13 juli t/m woensdag 15 juli

117 TopHockey 3-daagse o.l.v. Roy Brocken

Kosten 300 euro, meer info  117tophockey@gmail.com

Maandag 20 juli t/m Vrijdag 24 juli

Push to the Top 5-daagse keepersstage o.l.v. David Rijsselberghe

Voor u10 t/m U19 Kosten 300 euro. Info  www.pushtotop.be

Maandag 27 juli t/m vrijdag 31 juli

Multi Skillz 5-daagse o.l.v. Jonas Mertens

voor kids geboren in 2010-2011-2012-2013. Kosten 130 euro

Inschrijven kan HIER meer of meer info pt.jmertens@gmail.com 

Maandag 3 augustus  t/m vrijdag 7 augustus

Brax Classic Hockeykamp 3 (5 daags)

U6 t/m U14 Kosten 175 euro. Inschrijven doe je HIER

Maandag 17 augustus t/m vrijdag 21 augustus

Brax Classic Hockeykamp 4 (5 daags)

U6 t/mU14 Kosten 175 euro. Inschrijven doe je HIER

Maandag 24 augustus t/m woensdag 26 augustus

117 TopHockey 3-daagse o.l.v. Roy Brocken

Kosten 300 euro. Info  117tophockey@gmail.com

 

Vandaag maandag 1 juni worden de jeugdploegen U7-U19 voor het volgende hockey seizoen 2020-2021, dat van start zal gaan in september, online gezet.

Hoe deze ploegsamenstelling gebeurt en wat hier allemaal bij komt kijken, kan je terugvinden onder de rubriek Brax\Samenstelling jeugdteams

Heb je als ouder nog vragen omtrent de ploegsamenstelling, stuur dan een mail met je vraag of opmerking naar braxjeugd@gmail.com

Vervolgens zal er een afspraak ingepland worden met u en de juiste personen om samen te zitten en uw vragen te bespreken.

Ook bieden we zoals vorig jaar de mogelijkheid aan om een afspraak te maken om de evaluatie resultaten van uw kind te zien met een woordje uitleg. Via onderstaande link kan je hiervoor een  afspraak maken, je kan een afspraak maken vanaf 2/6/2020

 https://www.supersaas.be/schedule/braxgata/oudercontacten

Afspraken zijn mogelijk op

Do 4/6 tussen 16u en 22u

Vrij 5/6 tussen 17u en 20u

Ma 8/6 tussen 19u en 22u

Hieronder het trainingsschema voor de jeugdteams voor de komende 2 weken (1-5 juni en 8-12 juni).

De huidige maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 blijven tot nader order ongewijzigd.

Er zal in de komende weken bekeken worden of er nog verdere trainingen zullen georganiseerd worden in de laatste weken van juni (is afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers hetgeen vandaag nog onduidelijk is)

OPGELET: de trainingen blijven doorgaan volgens de ploegen van het afgelopen hockeyseizoen 2019-2020

Keepers hebben omtrent hun trainingen een aparte communicatie ontvangen via Cakil

Start van de jeugdtrainingen U6 – U19 vanaf maandag 18/5

We zijn, met de laatste richtlijnen van de Hockey Bond op zak, er bijna klaar voor om de trainingen ter hervatten vanaf maandag 18/5.

We merken dat er veel enthousiasme is bij iedereen! En dat doet deugd!

Gezien het belang om de genomen maatregelen te respecteren, herhalen we nog even alle belangrijke richtlijnen die je moet weten voor je training en de voorbereidingen starten al thuis!

Let op dat er een paar veranderingen zijn van wie op welk veld traint ten opzichte van wat er in de vorige nieuwsbrief stond!

Neem deze vooraf goed door met de kinderen zodat ze dit weten en niet ter plaatse nog moeten op ontdekking gaan!

 • Voelt uw kind zich ziekjes? BLIJF THUIS.
 • Weet op welk veld je moet zijn.
 • Was je handen voor vertrek.
 • Kom op tijd maar zeker niet te vroeg. Ben je toch vroeger, wacht in de auto op de parking, heel de parking van Brax kan gebruikt worden.
 • Op weg van de auto naar het veld zorg je steeds voor 1,5m social distancing
 • Volg de gekleurde pijlen zoals hieronder aangegeven om naar het veld te gaan waar jouw team traint en ook om na de training terug naar de parking te gaan! Deze pijlen zullen ook aangebracht worden ter plaatse
  • Water 1: je volgt de blauwe pijlen
  • Water 2: je volgt de rode pijlen
  • Water 3: je volgt de groene pijlen
 • Er is telkens 1 ingang om het veld op te gaan en een aparte uitgang om het veld te verlaten, dit zal ook duidelijk aangeduid zijn!
  • Voordat je op het veld gaat, ontsmet je je handen met handgel. Liefst je eigen handgel die je meebrengt van thuis of je gebruikt de handgel die beschikbaar zal zijn aan de ingang van het veld
  • Bij het verlaten ontsmet je terug je handen met handgel en ga je meteen naar de parking en vervolgens naar huis.
 • Op het veld zorg je dat je steeds op 5m van iedereen staat.
 • Je raakt de hockeyballen, potjes, … niet aan, dit gebeurt enkel door de trainer.
 • Na de training ga je meteen naar de parking door het volgen van de juiste gekleurde pijlen zoals je ook naar het veld bent gekomen en vervolgens naar huis

Er zal aan water 1 en tussen water 2 en water 3 steeds iemand zijn die waakt over het respecteren van de afgesproken richtlijnen.

De trainers hebben de nodige voorbereidingen getroffen om op het veld de training volgens de juiste richtlijnen te laten verlopen. Hou je hieraan en volg de richtlijnen van de trainers (hetgeen trouwens niet alleen in deze specifieke situatie van toepassing is ;))!

Als iedereen zijn steentje bijdraagt en zich aan deze regels houdt, dan kunnen we blijven trainen, als we ons hier niet aan houden, dan is het heel eenvoudig en is de kans zeer groot dat alle activiteiten zullen moeten stop gezet worden (controles zullen er zeker zijn!)

Iedereen heeft dus een verantwoordelijkheid hierin maar samen lukt ons dit zeker!

Wij zijn immers Braxers!

Overzicht van wie waar traint

Het trainingsschema is reeds in Twizzit ingevoerd tot einde mei.  Vervolgens zullen we na evaluatie de verdere planning voor juni bekijken.

Tenslotte voor de ouders: er mag niemand op of naast de velden of op de terreinen van Braxgata zijn. Ook niet aan het clubhuis en ook niet op het terras.

Hou hier rekening mee!

We hebben alle nodige voorbereidingen getroffen en met de medewerking van eenieder kunnen we weer plezier beleven tijdens de hockey trainingen! We kijken er naar uit om alle kids terug te zien!

 

Start van de training voor G-Hockey vanaf zaterdag 23/5

G-force kan volgende zaterdag 23/5 starten om 10:00u hierover zullen specifieke communicaties verstuurd worden naar de betrokken ouders.

 

Start van de trainingen voor Senioren vanaf maandag 25/5

Senioren (dames, heren, U26) starten vanaf maandag 25 mei

GLAM (Gents, (junior)Ladies, Allstars, Masters) zullen door de categorie verantwoordelijke op de hoogte gebracht worden van herstart trainingen.

 

De trainingen moeten wel expliciet worden aangevraagd bij onze secretaris (secretaris@braxgata.be) qua veldbezetting. Daarbij moet vermeld worden in welke weken het team komt trainen.  Dat kan tot einde juni. 

De voorschriften (zie jeugdploegen  hierboven) moeten ook hier volledig in acht genomen worden en ten allen tijden gerespecteerd worden, alsook de richtlijnen van de Hockey Bond.

In de mate van het mogelijke en afhankelijk van de reeds bevestigde veldbezetting zal er getracht worden om de  “standaard” trainingsuren (periode september – maart) aan te houden. 

 

Tenslotte:

Het is iedereen verboden om op eigen initiatief gebruik te maken van de hockeyvelden.  Overtreders zullen uitgesloten worden van de “normale” trainingen.

 

Beste Braxers,

Na weken van “blijf in uw kot”, komt er geleidelijkaan een versoepeling van de door de overheid opgelegde maatregelen, gelukkig ook wat hockey trainingen betreft. Een versoepeling maar mits het in acht nemen van een aantal zeer belangrijke richtlijnen inzake social distancing en hygiëne.

Samen met de Hockey Bond worden deze richtlijnen zeer nauwgezet opgevolgd en werd vandaag bevestigd door de Nationale Veiligheidsraad dat we vanaf maandag 18 mei terug jeugdtrainingen kunnen opstarten.

We hebben dan ook alles in het werk gesteld om een traniningschema op te maken (zie hierna)  voor de komende 2 weken (tot eind mei), en ook om de nodige richtlijnen te kunnen implementeren op en rond de velden om de trainingen veilig te kunnen laten verlopen.

 • Per veld zal 1 persoon specifiek toezicht houden omtrent het respecteren van social distancing
 • Maximum 20 kinderen per veld.
 • Duidelijke instructies omtrent aparte in- en uitgang voor de toegang tot de velden
 • Ontsmettingsgels aan de ingang van de velden zodat iedereen voor het betreden zijn handen kan reinigen

Het Clubhuis mag NIET openen. Het is ook niet toegelaten om als ouders tijdens de training op het terras of aan de draad te blijven. Het is dus de bedoeling om de kinderen af te zetten en na de training terug op te halen, via een kiss & ride concept.

De trainingen zijn uiteraard niet verplicht, de beslissing om wel of niet deel te nemen is aan u als ouder(s).

Om toe te zien op het maximum aantal kinderen per veld willen we u vragen om aan de manager van uw team te laten weten of uw zoon/dochter zal deelnemen aan de trainingen voor volgende week. Zo kunnen we voor groepen waarbij er meer kinderen zijn, voor de nodige alternatieven zorgen door ook gebruik te maken van The Cage.

Voor het geven van de trainingen bekijken we momenteel met de hoofdtrainers wie welke training voor zijn rekening kan nemen ipv het inzetten van de jeugdtrainers. Hierbij zullen ze uiteraard rekening houden met de social distancing richtlijnen en de trainingen in functie hiervan organiseren, hetgeen heel concreet al inhoudt geen 1 vs 1 oefeningen en geen wedstrijdjes. Het zal dus in vele gevallen een andere trainer zijn dan de eigenlijke trainer van het team die de training zal geven.

Concreet zijn dit de volgende stappen die uw kind moet volgen als hij/zij naar de training komt:

 • Was de handen voor vertrek.
 • Kom op tijd maar zeker niet te vroeg. Ben je toch vroeger, wacht in de auto op de parking.
 • Op weg van de auto naar het veld zorg je steeds voor 1,5m social distancing.
 • Je gebruikt je eigen stick, scheenberschermers en bit en komt niet aan de hockeyballen. Die worden enkel geraakt door stick of eventueel voeten.
 • Je gaat meteen naar het veld zoals hierboven in schema aangegeven waar je de pijlen volgt om het veld te betreden.
 • Voordat je op het veld gaat, ontsmet je de handen met handgel. (neem er voor de zekerheid ook één mee in je hockeyzak)
 • Op het veld zorg je dat je steeds op 5m van iedereen staat.
 • Na de training ontsmet je terug je handen met handgel en ga je meteen naar huis.

 

Als er bijkomende vragen zijn omtrent deze opstart en de richtlijnen, aarzel dan niet contact op te nemen met Veerle of Renaud

Deze week is hoofdtrainer Mathias Vandebroeck onze Braxer in de kijker. Aan wie wil jij graag vragen stellen? Nominaties kan je sturen naar communicatie@braxgata.be

Op welke leeftijd ben je bij Brax gekomen en hoe verliep je hockeycarriere?

Ik ben gestart met hockey op Braxgata toen ik 6 jaar was in de eekhoorntjes jongens 6. Braxgata was toen nog in Reet op de Klinkaert, waar ik zelf  tennis speelde en mijn papa ook veel sociale en sportieve tijd doorbracht haha. Mijn ouders stimuleerde altijd om ook een ploegsport te beoefenen naast een individuele sport en zo is mijn hockeyleven gelanceerd op Braxgata. 

In de categorieën preminiemen en miniemen (de huidige U10 & U12), hadden we echt een zalig ploegje, waarbij we in beide categorieën zowel de outdoor-, als  indoorcompetitie en de beker van België wonnen. 

Vanaf U14-U19 speelde ik als 1ste jaars altijd in de 2de ploeg en als 2de jaar in de 1ste ploeg. Hier waren de resultaten veel wisselvalliger. In U14B1 zijn we gedegradeerd uit de ere divisie, maar het hoogtepunt was zeker en vast in de U16B1 met Phillip Maxence als coach. Dat jaar hebben we als underdog net de top 6 gehaald op doelpuntensaldo, net de top 4 gehaald op doelpuntensaldo, waardoor we de halve finale mochten spelen. Hiervoor was ik geschorst door een 3de gele kaart in de laatste wedstrijd van de competitie (dommer dan dom van mij).

De halve finale was tegen Gantoise die al hun wedstrijden al hadden gewonnen, maar de ploeg is er in geslaagd om het op een gelijkstand te houden en te winnen op strokes! Hierdoor mochten we de finale spelen die we na een mooie strijd verloren met 3-2 tegen Waducks. In de U19B1 heb ik zelf nog enorm veel kunnen opsteken onder leiding van Rolo als coach, waardoor ik in het 3de jaar van U19 mocht meetrainen met Heren 1.

Jammer genoeg is toen de blessure aan mijn knie erger en erger geworden en heb ik 2 seizoenen niet kunnen spelen en heb ik toen beslist om mij volledig op het training geven en coachen te focussen. 

Wat vind je leuk aan coaching?

Het leukste aan coachen en training geven is voor mij het sociale contact met zeer veel verschillende mensen en leeftijden. Het is ook altijd tof om te zien hoe spelers verbeteren en zich zelf ontwikkelen op verschillende gebieden (zowel op hockeygebied als op sociaal gebied). Maar het leukste aan training geven is het plezier zien dat spelers hebben, terwijl ze aan het hockeyen zijn en samen zijn. Het vraagt soms heel veel energie, maar hetgeen dat je ervoor terug krijgt van de kids en ouders is het dubbel en dik waard voor mij.

Ik heb zelf altijd enorm veel plezier gehad in mijn sporten, omdat mijn trainers enorm hun best deden om ons te entertainen en te motiveren. En dankzij hen en de ondersteuning van de club heb ik uiteindelijk besloten om hier mijn full time job van te maken, omdat ik er zelf enorm veel plezier uit haal.

Heb je een idool op coachinggebied?

Ik heb niet echt één idool op het gebied van coaching, maar heb het geluk gehad om fantastische coaches en trainers te hebben gehad op Braxgata, waardoor ik van iedereen heel wat heb kunnen opsteken. Ik denk hierbij dan specifiek aan Roy, Maxence, Rolo, die elks op hun manier mij enorm veel hebben bijgeleerd, zonder hun had ik zeker niet gestaan waar ik nu sta. En sinds het laatste seizoen is het ook fantastisch om weer nieuwe dingen van Phill op te kunnen steken. Ook hebben we fantastische spelers/speelsters op de club waar ik hier en daar ook nog wat kleine specifieke details van kan opsteken. In het kort, denk ik dat ik met mijn gat in de boter ben gevallen hier.

Wie is je idool op NIET coachinggebied?

Ik ben niet echt een idolen persoon maar, vroeger was ik als frequent tennisser wel grote fan van Lleyton Hewitt, die als jongste speler ooit op nr 1 van de wereld stond. Hij was natuurlijk getalenteerd, maar werkte enorm hard op jonge leeftijd om daar te geraken en dat is iets waar ik veel respect voor heb. Nadien werd dat Djockovic omdat hij er in slaagde om Nadal en Federer van hun tronen te stoten en er een driestrijd van te maken.

Wat vind je mooi aan Braxgata?

Er zijn heel veel dingen die ik mooi vind aan Braxgata, maar de volgende steken er wel bovenuit :

 • Alle mensen die betrokken zijn bij de club ; trainers, coaches, personeel, vrijwilligers, ...
 • Samen met de hoofdtrainers wat napraten aan de toog met Steveke 
 • Op een zonnige zondag vanop het terras naar D1/H1 kijken met een drankje
 • De geplande evenementen op zondagavond zijn ook altijd legendarisch : Spanish night, Irish night, For free party, ...

Hoe hou jij je bezig in Corona-tijd?

Ik woon tijdelijk even bij Jamie, aangezien we thuis aan het verbouwen zijn. Maar we houden ons voldoende bezig hier met wat fitness en hockey challenges, Netflix, Playstation, koken en kuisen,...  Maar onze voornaamste activiteit in de afgelopen weken was zonnen en dansen op het terrasje met een drankje en hapje erbij. Af en toe eens een wandeling of bosloopje zit er ook wel eens tussen natuurlijk om wat fit te blijven/worden. Heb ook ontdekt dat ik misschien wel aanleg heb om kapper te worden in bijberoep (LOL).

Wat is het eerste dat je gaat doen als er geen quarantaineregels meer zijn?

Eentje komen drink bij den Brax natuurlijk!

Epiloog

Ondanks het abrupte einde kunnen ook onze heren zeer trots zijn op het seizoen dat is doorgemaakt. Met het vertrek van Hugo, Owen, Jim en Alexis maar met de komst van Bob, Alex en Nelson werd onder aanvoering van Philippe Goldberg,  en Rolo Perez gewerkt aan de versterkte ploeg. Alle nieuwe aanvallende ingrediënten werden tot één geheel gesmeed. Het proces van performance verbetering en versterken van de fysieke capaciteiten stond hier centraal. Het werd een wisselend seizoen. Waarin mooie overwinningen en zeer goed spel werden afgewisseld met onnodige verliespunten. Zo werd een verdiende 3-1 voorsprong tegen landskampioen Leopold in het laatste kwart nog verspeeld ….. Ook bleek Oree dit jaar ons zwarte beest in de competitie. Uiteindelijk is deze wisselvalligheid kenmerkend voor een team in opbouw met veel (eigen) jeugdige spelers. Brax werd al vroeg in de poule tot de achtervolging gedwongen in de challenge om top 4 te halen. Het bleek al snel dat ‘onze poule’ duidelijk de sterkste poule was. Brax H1 stond tijdens het seizoen op een 5e plek in de eigen poule maar met meer punten dat de nr 1van de andere poule… Uiteindelijk is de eindstand bepaald op basis van 11 gespeelde wedstrijden waarin iedereen 1x tegen elkaar heeft gespeeld. Brax is op plek 7 geëindigd. We blijven vooral het verzorgde spel herinneren in combinatie met de snelheid die we voorin etaleerden. En natuurlijk de ontwikkeling die vele Brax spelers hebben doorgemaakt. Braxgata is de ploeg met de meeste (eigen) jeugdspelers van België. Spelers die ieder jaar veel progressie maken. Zo ook het afgelopen seizoen. Dat belooft voor de komende jaren! Als club en supporters zijn we FIER op Heren 1!

Heren 1 Seizoen 2020-2021 

De selectie van H1 is onder leiding van Brax' fysical coach/kinesist Olivier Kleynjans reeds aan een fysiek programma begonnen. Dit ter voorbereiding op het nieuwe seizoen dat (hopelijk) op 30 augustus gaat beginnen. Ook is er natuurlijk veel tijd om de studies van een goede impuls te voorzien! Komend seizoen willen we de ingezette weg verder zetten. Met dezelfde staf onder leiding van Philippe (T1) en Rolo (T2). We hebben al eerder kunnen lezen dat de kern van de groep bij elkaar blijft! Dus met onze eigen Red Lion Loick Luypaert en Internationals Bob de Voogd en Alex Casasayas. Daarnaast blijven natuurlijk ook onze talenten uit de U21 and Beyond en onze andere zeer gewaardeerde clubspelers verbonden aan ons project.

We wisten dat dit seizoen mogelijk het laatste seizoen van oerbraxer Mats Hannes zou kunnen zijn. Mats is begonnen bij de U6 van Brax en heeft maar liefst 16 jaar (!!) in Heren 1 gespeeld. Hij is daarmee de absolute recordhouder.  Mats stond symbool voor het Brax DNA. Hij zal enorm in de ploeg gemist worden, maar Mats kon topsport bij Heren 1 niet meer combineren met de lange werkdagen als Kinesist.

Zoals reeds aangekondigd koos Sander Baart ervoor om zijn laatste actieve hockeyjaren in Nederland te spelen bij Oranje Rood waar zijn broer Jeroen de taak van T2 vervuld. Vanzelfsprekend zullen we in September gepast afscheid nemen van Mats en Sander. 

Zoals het Braxgata betaamd (veel kansen voor eigen jeugd) staan er in elk geval alweer enkele jonge Braxers (Anthony De ridder en Victor Foubert) klaar om bij de grote selectie van Heren 1 aan te sluiten. Ook bekijkt de staf nog mogelijkheden om een ervaren speler aan te trekken die naast een versterking van heren 1 ook zijn toegevoegde waarde kan hebben als trainer voor de jeugd. 

Heb jij zin om hockey training te geven en jonge enthousiaste spelers hockey skills aan te leren?  Ben jij van geboortejaar 2006 of ouder en zou je volgend seizoen op woensdagnamiddag en/of vrijdagavond graag hockey training geven?  Wil je ook een team coachen?

Stuur dan een mailtje naar koen.van.praet@skynet.be met je naam & voornaam, je ploeg,  je geboortedatum en je e-mail adres en dit VOOR 15 mei!  Ervaring is niet vereist, we zorgen ervoor dat je tijdens de zomermaanden de nodige voorbereiding en begeleiding krijgt. De eigenlijke trainingen starten eind augustus, net voor het nieuwe hockeyseizoen.

Waar we uiteraard wel op rekenen is je commitment! Hockey is een team sport waar ook de trainer een belangrijke rol in speelt. We rekenen er dus op dat je je verantwoordelijkheid opneemt voor een team en dit voor het hele seizoen! En je krijgt er ook nog een zakcentje voor ;-)

Na Philippe Goldberg werd de kapitein van Dames 1 en Red Panther Judith Vandermeiren door jullie genomineerd om in de spotlight te staan. Nominaties kan je sturen naar communicatie@braxgata.be

Hoe combineert je topsport met studie? 

De combinatie topsport en studie is zeker niet eenvoudig. Het is voor mij altijd belangrijk geweest om de zaken goed te plannen en veel discipline te hebben. Topsport vraagt veel opofferingen en soms is mijn studie dan ook op de tweede plaats gekomen wanneer er een belangrijk tornooi op de planning stond. Toch is stoppen met studeren nooit een optie geweest, want ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen naast hockey en me voor te bereiden op "een leven na topsport".

Wat zijn je verwachtingen voor volgend seizoen? 

Al een paar jaar zijn wij met Dames 1 een ploeg die voor de prijzen wil spelen. Maar gezien de huidige omstandigheden verwacht ik volgend jaar vooral een seizoen waar we als team zullen genieten op het veld en blij zijn om terug te kunnen spelen. Met volle plezier en veel energie op het veld staan en dan zullen de resultaten wel volgen. 

Wat zie je jezelf doen binnen 5 jaar? 

Mijn thesis moet binnen enkele weken ingediend worden, en daarna heb ik mijn diploma Rechten op zak. Waarschijnlijk studeer ik daarna nog iets bij. Ik zal hockey en topsport zo goed mogelijk blijven combineren zolang het kan. Op vijf jaar tijd kunnen er veel nieuwe wendingen en doelstellingen op mijn weg komen. 

Hoe is het om met je zus samen in een ploeg te spelen? 

Van jongs af aan is het een droom van ons beiden geweest om samen op het hoogste niveau te spelen. We hebben een bijzonder goede band en voelen elkaar heel goed aan. Dus het is altijd leuk om samen te spelen en leuke momenten te beleven met iemand waar je zo goed mee overeenkomt. In de eerste jaren samen in dames 1 was ik zelf meer zenuwachtig voor hoe zij zou spelen dan voor mijn eigen wedstrijd. Ik hoopte dat ze het goed zou doen en dat ze met plezier en vrijuit kon hockeyen. 

Hoe wordt hockey in jullie familie beleefd? 

Intens!! Mijn familie is door mijn zus en mij in de hockeywereld gerold. Hockey is nu niet meer weg te denken uit onze familie. Elke zondag staat in het kader van matchdag. Zomers worden ingepland aan de hand van de internationale hockey kalender. Mijn ouders zijn al jaren vaste supporters aan de lijn. Ik vind het geweldig dat ze mijn sport/passie met zoveel enthousiasme ondersteunen. En dat doen ze al jarenlang. En daar kan ik hen alleen maar voor bedanken. Zonder hen had ik nooit gestaan waar ik nu sta. 

Philippe Goldberg, coach van Heren 1 was als eerste aan de beurt in onze rubriek: Braxer in de kijker.

Aan jullie de keuze om een volgende Braxer te nomineren. Stuur je kandidaat en mogelijke vragen naar communicatie@braxgata.be

Vragen aan Phil:

1: Hoe ziet je gezin er uit en hoe houden jullie je bezig? 

We zijn met zes thuis, 4 of 3 kinderen (samengesteld gezin)  tussen 10 en 5 jaar oud.  We vervelen ons dus zeker niet!  Ga het hier niet allemaal in detail uitleggen … ik denk dat veel mensen begrijpen hoe druk dit is maar…. gelukkig bestaat er zoiets als Fortnite!


2: Wat vindt je van de beslissing van de bond om het seizoen voor teams in ere te beeindigen en hoe ziet de competitie er volgend seizoen uit?

Dit is de enige juiste beslissing die ze konden nemen in mijn ogen! We kunnen nu niet trainen en de dag dat we weer buiten kunnen is niet gelijk aan de datum dat we weer klaar zijn om te kunnen matchen. Eerst moet je de ploegen voorbereiden…. Dus -> stop.  Onze focus en energie moet nu, denk ik, elders liggen nu. Eerst allemaal tegen het virus vechten.

Wat volgend seizoen betreft is er nog niet 100% beslist, maar het zal een competitie zijn met 14 ploegen. Geen zakkers dit jaar en Old Club en Daring komen erbij.  De THL en de Hockeybond werken aan een nieuwe format met een volledige heenronde en dan splitsing in 2 poules. De top 8 zal voor de prijzen spelen en top 6 voor behoud vechten (3 ploegen zullen degraderen)

3: Hoe houden jij en de spelers van heren 1 zich momenteel fit? 

Momenteel krijgen ze een programma van Olivier Kleynjans maar we zijn vrij chill in deze periode. We zullen 30 Augustus starten met eerste competitiematch.  Nu even rustig om er later helemaal in te vliegen. Zelf probeer ik af en toe te gaan fietsen!

4: Je kunt nu niet op het veld staan. Waar werk je op dit moment aan? 

Evalueren en de toekomst plannen. En natuurlijk een ploeg in elkaar steken en dat is niet evident in de actuele situatie,. Je kan niet fysiek afspreken en de gedane transfers vallen weg door de corona crisis… 

5: Waar kijk je het meest naar uit als Corona voorbij is?

Met de jongens op het veld staan en ze gewoon lekker zien hockeyen! Sociaal contact en een pintje drinken aan de toog van Steve!

Naast de talloze leuke challenges om fysiek bezig te blijven zijn er ook mooie initiatieven van bedrijven om sportclubs te steunen. Naast Trooper's shop in je kot zijn er 2 leuke voorstellen om Brax te steunen. Koop nu een waardebon en geniet er straks op Brax van een heerlijk pintje of andere versnapering. 

Horecacomeback : een initiatief van verschillende biermerken en frisdrankproducenten. Je koopt nu een waardebon en consumeert straks, ondertussen ontvangst Brax nu de centjes om lopende kosten te betalen.

cafesolidair: Een initiatief van Alken-Maes. je bestelt en betaalt vast je pintjes en zodra Brax weer opengaat kan je ervan gaan genieten. Let op: Alken-Maes schenkt de eerste 400 pintjes gratis dus een extra steuntje voor Brax!

Koop HIER de horeca waardebon 

BESTEL HIER je pintjes bij Cafe Solidair

 

 

 

Lieve Braxers,

ook in deze moeilijke tijden willen de Brax trainers er graag voor jullie zijn. Samen met tal van topsporters willen ze graag dat jullie ook thuis blijven bewegen en op deze manier ook alle zorgverleners een hart onder de riem steken.

Daarom dagen ze jullie uit! Je zal hun challenges terugvinden op onze Facebook pagina en op het Instagram profiel van Brax. Jonas bijt alvast de spits af.

Wie durft hun challenges aan? Kan jij het beter? Post jullie fimpjes onder de posts op Facebook of op Instagram met @braxgata_ en #braxchallenges

Hou je wel zeker aan de voorgeschreven maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! KEEP MOVING! PROUD TO BE BRAX!

De Hockey Belgium federatie in haar geheel (KBHB, VHL en LFH) volgt vanzelfsprekend de actualiteit rond de COVID-19 pandemie op de voet. De federale autoriteiten en onze bevoegde instanties (Sport Vlaanderen en Adeps) hebben in dat kader belangrijke instructies en richtlijnen gegeven.  

De doelstelling van deze maatregelen is om een maximaal aantal landgenoten aan te zetten tot ‘social distancing’ (= het verminderen van de probabiliteit op contact tussen mensen die drager zijn van een infectie en andere niet besmette personen), dit teneinde de overdracht van het virus te minimiseren en te vertragen. De bedoeling is om ons gezondheidssyteem en de medische teams op het terrein maximaal in staat te stellen om zo normaal mogelijk te blijven functioneren en álle zieken te kunnen blijven verzorgen.

Maar opdat dit zou werken, is het van cruciaal belang dat iedereen de instructies en richtlijnen naar de letter volgt ! l We zijn ons ervan bewust dat deze een belangrijke impact hebben op de sportbeoefening en meer bepaald op het beoefenen van onze hockeysport. Maar we wensen hier nog eens krachtig en duidelijk op te roepen tot het respecteren van een aantal punten:

 • Het is niet toegelaten om hockey of een andere teamsport te beoefenen in de infrastructuren van de hockeyclubs:

"  geen wedstrijden

"  geen trainingen

 • Het is niet toegelaten om andere activiteiten te organiseren in de clubhouses (bar, vergaderzaal, kleedkamers, fitnesszaal,…)  

"  geen meetings

"  geen tactische sessies

"  geen fitness sessies

In dit kader, en ondanks de uitzondering die door de regering wordt toegestaan voor de elite atleten, hebben onze nationale teams besloten om niet in team te trainen gedurende minstens twee weken. Ze willen zo het voorbeeld geven, door hun sociale verantwoordelijkheid te nemen. Dit geldt voor Red Lions die de Spelen van Tokio voorbereiden, maar ook voor de Red Panthers en alle jeugdteams.

Vervolg van het seizoen

Wat betreft de eventuele verder zetting van het lopende seizoen, worden er momenteel verschillende mogelijke scenario’s overwogen. Deze zullen in de komende dagen, in overleg met de clubs, worden geanalyseerd.

Op het einde van de maatregelen die door de overheid worden opgelegd, zal er uiteraard tijd worden voorzien opdat alle teams opnieuw een minimum aantal keer kunnen trainen, alvorens de verschillende competities weer op te starten. We kunnen daarenboven alleen maar iedereen aanmoedigen om persoonlijk te blijven trainen, zij het fysiek door bvb. te gaan lopen (alleen J) of technisch, bij u thuis.  

De terreinen van Braxgata zijn dus momenteel voor IEDEREEN verboden terrein!

De Vlaamse regering heeft beslist om alle sportmanifestaties tot einde maart af te lasten.

Er zijn dus geen competitiewedstrijden tot einde maart.

Tot nader bericht gaan ook onze hockeytrainingen niet door. Wij houden jullie verder op de hoogte.

 

Op 23 en 24 mei organiseert Braxgata HC op de Schorre in Boom voor de 25ste keer haar jeugdtornooi, het ‘BRAXAQUA JEUGDTORNOOI’.  

Alle ploegen vanaf U6 t/m U16 zijn welkom. Zaterdag spelen de U11-U16 en zondag de U6-U10.  De prijs bedraagt 23 euro per persoon.

Naast veel hockeyplezier, kan je ook genieten van heel wat andere activiteiten zoals een rad van fortuin voor de kleintjes, een surfplank animatie voor de wat grotere kinderen, een smoothiebar voor jong en oud en een cavastand voor de volwassenen onder ons… en nog véél meer!  

Het thema van dit jaar is AQUA.  Per dag wordt er een prijs uitgereikt aan de best verklede jongens- en meisjesploeg.  

Inschrijven kan hier voor U11-U16 of voor U6-U10

Nog vragen? braxjeugdtornooi@gmail.com  Wees er vlug bij, want vol is vol!!

Trainingsschema

Uitslagen en rangschikking
Ongeval formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
05/06
Anoek Brekelmans
05/06
Arthur Bouckaert
05/06
Carl Bouckaert
05/06
Capri Daems
05/06
Julius Kellens
05/06
Evelyne Quatannens
06/06
Lauren Lagast
SocialMedia
 
  
Kalender
  June 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
  July 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Zoek op deze site:

© 2019, website powered by Twizzit.com