Elk jaar opnieuw maken we van de start van de zomer gebruik om een beetje te klussen op Brax. Klussen met als doel om op een gezellige manier onze infrastructuur even onder handen nemen en er samen voor zorgen dat we weer klaar zijn voor een nieuw seizoen.

Deze leuke activiteit doopten we tot "DE KLUSJESDAG"

Dit jaar is er opnieuw werk aan de winkel. We gaan vooral opruimen, de gevel aan de kleedkamers opfrissen, een beetje kuisen en het meubilair aanpakken. Uit het verleden weten we dat deze halve dag altijd een heel gezellige bedoening is. Ouders, kinderen en zelfs grootouders die samen hun handen uit de mouwen willen steken.

Hiervoor hebben we dus  handen nodig. Handen die vooral willen. Handen die een paar uurtjes mee aan die kar willen trekken. Als we 40 handen hebben zijn we om 14h klaar… klaar voor een mooie zomer en een super tof Brax-seizoen 2019 -2020! Graag hier  aanmelden zodat we ongeveer weten op hoeveel hulp we mogen rekenen.

Samen PROUD TO BE BRAX!

Tot op zaterdag 29 juni om 9h30! 

Op de zaterdag tijdens het Brax Jeugdtornooi was sponsor CLub Med aanwezig met een toffe fotobooth. hieronder de link naar heel wat leuke plaatjes! 

            hier

In 2013 hebben wij van Brax aan de rest van de hockeywereld laten zien hoe je een internationaal hockey tornooi met allure en beleving organiseert.  Animatie op en naast het veld, voor de eerste maal ledboarding, massale participatie van vrijwilligers van de club(s) en van ver daarbuiten, afterparties en veel, veel meer, dat mogen wij Braxers op ons conto schrijven. 

Zes jaar later wordt dit hoogfeest van het Europese hockey terug in België georganiseerd op het Wilrijkse Plein in Antwerpen.  Brax is er al bij betrokken met de coördinatie en organisatie van de Ball Patrol met 54 jongens en meisjes U14 van Brax, Victory en Olympia.  Die zijn momenteel als voorbereiding aan de slag op de Pro League wedstrijden van onze Red Panthers en Red Lions.  En niet vergeten dat onze dames en heren in diverse landenteams gaan deelnemen.

Braxgata wil nog een extra steentje bijdragen tot de succesvolle organisatie van het evenement.  We gaan één van de twee grote bars/togen openhouden op de Fan Zone voor catering en shops.  Tenminste toch proberen om die zoveel mogelijk te bemannen en te bevrouwen met Braxers.  Onze club wordt er beter van, want we krijgen een kleine vergoeding per volledige shift die onze leden invullen.  En de vrijwilligers kunnen ter plekke verbroederen / verzusteren en hun Brax DNA laten groeien.  Het is ook leuk voor alle bezoekende Braxers die meteen weten waar naartoe voor, tussen en na de wedstrijden.

Het zou mooi zijn indien een aantal van de Brax senioren en GLAM teams hieraan in groep kunnen deelnemen.  Uiteraard zijn alle leden en bijhorenden welkom om mee te doen, al moet je wel minimum 16 jaar zijn.  Ben je geïnteresserd dan kan je hier inschrijven.   Je kan op het inschrijvingsformulier ook zien hoeveel deelnemers per dag nodig zijn.  Aarzel niet te lang, zoek een aantal medeplichtingen en handlangers en beleef dubbelplezier voor en achter de toog...   Tot in augustus.

PS. Link naar de wedstrijdkalender vind je in het inschrijvingsformulier.  Info bij onze secretaris.

PS2. Je kan de stand van zaken terugvinden via deze link.

Braxgata heeft er een 20-tal nieuwe geslaagde 'aspirant-initiators hockey’ bij.  Zij volgden allen met succes de cursus dit jaar.  Gedurende een 16-tal uren werden zij onderwezen in didactiek en methodiek van het lesgeven.  Ook de verschillende hockeytechnieken en -tactieken kwamen aan bod.  Daarna volgde nog een leerrijke stage. Proficiat aan allen, en dank aan de docenten.

Verhoeven Lisa, Verlinden Helle, Verbist Axelle, Van Den Heuvel Lilith, Dusart Bo, De frenne Fleur, Marien An sofie, Van Raemdonck Elise, Vandermeulen Yenthe, Vandenheuvel Amelie, Geens Charlotte, Bohne MAx, Marien Julie, Homans, Brice, Van de Vreken Caitlen, Stork Tessel, Wuyts Sara, Robinet Alexis, Askam Jamie, Van Gent Vitto.

We mogen terugkijken op  een geweldig geslaagd Wild West jeugdtornooi powered by Mini en Cronos. ruim 700 kinderen (en ouders) die zich het hele weekend super geamuseerd hebben. Via deze weg nog eens enorm bedankt aan alle ouders en grote broers en zussen die als vrijwilliger hebben bijgedragen aan dit geweldige evenement. 

Uiteraard ook heel veel dank aan alle sponsors maar metname de mainpartners van het Braxgata Jeugdtornooi Mini Antwerp Store South en Cronos group! Partners als deze zijn nodig voor het welslagen van zo'n evenement!

Bekijk de leuke sfeerbeelden en teamfoto's

foto's zaterdag 1 juni hier 

foto's zondag 2 juni hier

 

 

De Jeugdcommissie van de Koninklijke Belgische Hockey Bond organiseert – in samenwerking met BeGold Nationaal -  het BeGold District programma (BGDS) om talentvolle jeugdspelers te ontdekken en op te volgen bij hun verdere sportieve ontwikkeling.

Elke Belgische club met een jeugdwerking mag een aantal getalenteerde U13 & U14 spelers afvaardigen naar de “District Selection Days” die plaatsvinden tijdens de Allerheiligenvakantie: jaarlijks zijn daarop meer dan 800 gemotiveerde spelers aanwezig.

Elke speler wordt geëvalueerd door de BGDS en BeGold staf. Enkele dagen later wordt de selectie bekendgemaakt; deze jongeren vormen vervolgens de District teams. Tussen november en midden mei wisselen zij 7 trainingen af met 3 wedstrijden tegen de andere districten.

De District Days vinden jaarlijks plaats gedurende een weekend in de maand mei. Omringd door hun familie en supporters spelen de 6 district teams de 2 resterende wedstrijden, waarbij de spelers hun beste hockey spelen in team met naleving van de belangrijke hockeywaarden fairplay en respect. Scouts van BeGold Nationaal zijn aanwezig om de potentiële BGDS U14 en BeGold Nationaal U15 spelers voor het volgende seizoen te ontdekken en hen uit te nodigen op de BGDS Summer Camp voor de U14 en de BeGold Nationaal zomerstages  voor de U15.

Brax spelers °2006 die uitgenodigd zijn op het Be Gold District Summer Camp 2019: Roels Nicolas ( GK) - Böhne Leon - Desmet Victor

Brax spelers °2005 die uitgenodigd  op de BeGold Nationaal U15 zomerstage: Guinotte Damien(GK) - Vercauteren Max - Dewaet Louise - Van Raemdonck Florence

Gefeliciteerd! 

Deze zomer gaat ook niet zonder hockey verder voor onderstaande jonge getalenteerde Braxers:

U16: Julie Dekeyser, Romi van Onsem, Manu Vannieuwenhuyse, 

U18: Julie Halsberghe, Victor Foubert, Lysander Burmann

U21: Emilie Albertyn, Shaunda Ikegwuonu, Lore Hillewaert, Astrid Vandermeiren, Leon van Steerteghem, Rik van Cleynenbreugel, Maxime Loots, Tobias Biekens, Olivier Biekens en Nelson Onana

Zoals aangekondigd zetten we de ploegen dit seizoen enkele weken vroeger online - en wel op maandag 3/6.  Dan is er voor zowel spelers-ouders als sportief bestuur nog tijd om een aantal zaken te bespreken mocht dat nodig zijn, vooraleer iedereen in vakantiemodus gaat.  Via deze link kan je een afspraak boeken:
 
De data zijn als volgt:
 
Girls U10-U19            Vrijdag 7/6 17-22u
RECHTZETTING         Donderdag 13/6 17-22u (ouders met reeds gemaakte afspraken worden persoonlijk gecontacteerd)
 
Boys U10-U19           Woensdag 12/6 17-22u
 
U7-U8 boys & girls     Woensdag 19/6 17-22u
 
Graag bij reservering in het veld “Naam" de naam opgeven van de speler.

!! Belangrijk !!

Dit schema gaat nog over de ploegen van AFGELOPEN seizoen 2018-2019;  Dus was je kind afgelopen seizoen U8 en dit seizoen U10, dan moet je een afspraak maken op 19/6.

 

Dit tornooi blijkt een schot in de roos. Al ruim 150 kids komen hockeyen en feesten!

Speciaal voor de U19 jeugd een sportief Chill out moment met hoog fun gehalte, na de examens 

Hockey, Fun, Food, Drinks, DJ and Dance

Zondag 23 juni vanaf 15u00

Mixed teams van minstens 8 spelers vanaf 16 jaar en minstens 3 spelers van "het andere" geslacht

Wedstrijden van 25 minuten

15 € per speler, inclusief food- en drankbon

Inschrijven voor 7 juni hier 

Betaling op Braxgata vzw 

BE15 2200 0305 4930 

met vermelding "Chill out 23.6 + contactpersoon + bedrag"

Op het jeugdtornooi zal er weer gesmuld kunnen worden van heerlijke Braxbaksels. Hierbij de warme oproep om je lekkerste cake, koekjes, taart of dessert te maken. Graag vrijdagavond 31 mei meebrengen naar Brax. We rekenen op jullie bakkunsten en zien uit naar de lekkernijen. Er zijn ca 70 teams ingeschreven, ruim 700 kids aanwezig dus.....

Bak wat je Bakken kan !

Alvast een dikke merci van het jeugdtornooi team

Vorige week wonnen ze overtuigend van Leopold met 10-3. Nu zaterdag nog winnen van Uccle en dan hebben deze meisjes al hun 20 outdoorwedstrijden gewonnen!  Alvast een dikke proficiat meisjes.Vrijdag hebben ze ook deelgenomen aan de opnames van multi skillz. Binnenkort zie je de beste moves van deze girls op de site van VHL. Wat een ervaring!

Het zit erop!  Afgelopen maandag sloot Ladies 1 haar tweede competitie seizoen af met winst in de 2 laatste matchen! Na een haperende start vorig seizoen is duidelijk te merken dat de dames hun plek op het terrein hebben gevonden. De ondersteuning door hun coaches is hierbij cruciaal.  De ambitie om naar volgend jaar toe nog te verbeteren is er.  Maar daarnaast speelt de gezelligheid op en rond het veld een grote rol in dit team.  Las Chicas, zoals ze zichzelf noemen, hebben  alleszins veel zin in het komende seizoen.

 

In de komende weken zullen op het Wilrijkse Plein, twaalf belangrijke FIH Pro League wedstrijden plaatsvinden van onze  nationale teams: Red Panthers en Red Lions -> volledig programma HIER

Samen met Stad Antwerpen willen wij graag zoveel mogelijk leden van Antwerpse clubs in de tribunes. Daarom biedt Stad Antwerpen aan alle leden van Antwerpse clubs de mogelijkheid om hun tickets voor 3 speeldagen met een korting van 30% aan te kopen. Hieronder alle details om van deze korting te kunnen genieten:

 • 30% korting op tickets voor 3 speeldagen (2 wedstrijden per dag):
  • Don 30/05          België-Groot Brittannië Lions 13u30, Panthers 15u30
  • Zon 2/06             België-Duitsland Lions 13u30, Panthers 15u30
  • Zon 16/06           België-Nieuw Zeeland Lions 14u30, Panthers 16u30
 • Aankopen tickets met korting:
  • Surf naar http://www.fihproleague.be/en/tickets/
  • Kies in het Buy tickets dropdown menu Tickets with a Sporting A Code
  • Kies uw speeldag en klik op Bestel je tickets
  • Vul bij Sporting A code uw clubcode in :  CC6VJ3W
  • Bestel en betaal je tickets. Deze worden via e-mail toegestuurd.

Op 25 mei zijn de laatste competitiewedstrijden en eindigt het officiële hockeyseizoen. Op BRAX trainen we dan nog 1 weekje normaal door tot het jeugdtoernooi. Dus laatste “officiële” training op vrijdag 31 mei. En dan gaan we na ons BRAX-tornooi gewoon lekker door. Voor de echte enthousiastelingen, organiseren wij opnieuw de “zomertrainingen”, zowel voor de veldspelers als voor de keepers.  Deze zomertrainingen gaan door op vrijdag 7, 14, 21 en 28 juni 2019

U6 tot U8 trainen van 17.30 uur tot 18.30 uur.

U10 tot U12 trainen van 18.30 uur tot 19.30 uur.

U14 tot U16 trainen van 19.30 uur tot 20.30 uur

De bijdrage voor deze zomertrainingen bedraagt 25 EUR. Bij het begin van de eerste training dient deze bijdrage cash te worden betaald aan de stand ‘zomertrainingen' in het clubhuis.  Dit bedrag is een forfaitair bedrag voor alle trainingen samen, ook al kan je niet naar alle trainingen komen.  Uiteraard blijft ons clubhuis (en dus ook ons zonnige terras) tijdens deze trainingen open en kan er aan het frietkraam of in ons restaurant lekker gegeten worden.

HOE INSCHRIJVEN: klik op “Zomertrainingen 2019” op de brax website of via deze link.  Vul het formulier in.

Niet aarzelen, plaatsen zijn beperkt! Inschrijven kan tot 31 mei 2019.  Spreek met je vrienden af en schrijf je nu in! 

Op 1 en 2 juni organiseert Braxgata HC op de Schorre in Boom voor de 24ste keer haar jeugdtornooi, het ‘WILD WEST JEUGDTORNOOI’ (powered by MINI Antwerp Store South en Cronos).  

Alle ploegen vanaf U6 t/m U16 zijn welkom. Zaterdag spelen de U11-U16 en zondag de U6-U10.  

De prijs bedraagt 23 euro per persoon, inclusief administratiekosten voor inschrijving.

Naast veel hockeyplezier, kan je ook genieten van heel wat andere activiteiten zoals een rad van fortuin voor de kleintjes, een riding bull voor de wat grotere kinderen, een smoothiebar voor jong en oud en een cavastand voor de volwassenen onder ons… en nog véél meer!  

Per dag wordt er ook een prijs uitgereikt aan de best verklede jongens- en meisjesploeg.  

Het thema van dit jaar is WILD WEST.  Inschrijven kan vanaf NU voor U11-U16 of voor U6-U10

Nog vragen? braxjeugdtornooi@gmail.com  Wees er vlug bij, want vol is vol!!

 

Op vraag van velen organiseren we een sessie Start to Hockey. Iedereen (+25) kan deelnemen aan 4 hockeytrainingen van 1,5 uur. Naast kennismaking met bal en stick krijg je na elke training ook een korte uitleg over de hockeyregels en hockeysport in het algemeen. We sluiten af aan de bar in het Braxhouse, ook niet onbelangrijk bij hockey! De trainingen worden gegeven door ervaren coachen. We vragen voor het pakket aan trainingen een kostendekkende bijdrage van 20 euro zodat je steeds verzekerd bent.

Naast een sportieve outfit en sportschoenen (geen schoenen met voetbalnoppen) heb je enkel een mondstuk nodig dat je op de club kan aanschaffen.  Donderdag 6, 13, 20, 27 juni telkens van 20.30 -22.00 uur. Inschrijven: hier

 

Uitslagen en rangschikking
Ongeval en andere formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
20/06
Julie Dekeyser
20/06
Charlotte De Cuyper
20/06
Sterre Jespers
20/06
Kathleen Massaert
21/06
Tinne De Hoon
21/06
Alice Botelberge
21/06
Cathy Dekeyser
SocialMedia
 
  
Kalender
  June 2019  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
  July 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Zoek op deze site:

Braxgata Hockey Club    |    Prov. Recreatriedomein De Schorre   |   2850 Boom   |   secretaris@braxgata.be

© 2016, website powered by Twizzit.com