We tellen af naar een zeer belangrijk en spannend hockeyweekend! 

Braxers hou je klaar:

Vrijdag 26 april 20u30 H1 Braxgata- Daring

Zondag 28 april 12u00 D1 Braxgata - Victory 

Zondag 28 april 15u00 H1 Braxgata - Antwerp

Zondag 28 april 15u00 H2 Braxgata - Uccle Sport 

Hier moet simpelweg vier keer gewonnen worden!  De wil en het vertrouwen is er, de supporters zijn onmisbaar dus noteer alvast de agenda. 

Braxgata organiseert een LEKKERE BBQ OP VRIJDAG EN ZONDAG zodat iedereen in topvorm is om onze eerste ploegen naar de overwinning te supporteren.  Tijdens deze drie wedstrijden kan je onze kids die als ball patrollers deelnemen aan de volgende 12 Pro League wedstrijden en later ook aan het EK in augustus, aan het werk zien. 

Inschrijven voor de BBQ graag voor donderdag 25 april, 20 euro pp via onderstaande link 

BBQ Vrijdag 26 april: reserveer hier

BBQ Zondag 28 april: reserveer hier

Braxgata legt een nieuwe reserve aan van jeugdtrainers voor volgend seizoen.  Vanaf geboortejaar 2005 en ouder, kan je je opgegeven als nieuwe trainer/trainster.  Opleiding wordt nog voorzien dit seizoen.

Op woensdag 24 april gaat er een infovergadering door op Braxgata, vergaderzaal boven het clubhuis, van 13:30 tot 14:00u, met daarna reeds praktijk op het veld (deelnemers in hockeykleding dus).  Een eerste kennismaking en opleiding als trainer 'on the field', als assistent bij een ervaren trainer, op woensdagen 24 april, 8 mei en 15 mei (14:00 tot 15:15 u).  Je krijgt de kans om te ervaren wat training geven is en of het je al dan niet ligt.  Hebben we een klik, dan kan je volgend jaar toegevoegd worden aan de trainersstaf ;-).

Leiding nemen en geven, is een enorme leerschool en troef voor je latere werksituatie. En je krijgt er volgend seizoen ook nog een vergoeding voor!  Lijkt training geven je wat, graag dan snel een mailtje naar koen.van.praet@skynet.be  (met je naam, voornaam, geboortejaar, huidige ploeg, jouw GSM-nummer, en je eigen email-adres).

Dames 1 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Belgisch kampioenschap. Als nummer 1 van hun poule spelen ze tegen de nummer 4 van de andere poule: Victory. De strijd om een plek in de halve finale wordt beslist in 2 wedstrijden. Bij een gelijk aantal punten na 2 wedstrijden volgen shoot-outs direct na de tweede wedstrijd… en deze vindt plaats op BRAX!

Op zondag 14 april spelen we de eerste wedstrijd om 12u00 op Victory. De beslissing valt dan 2 weken later op zondag 28 april om 12u00 op Braxgata. Het zullen zeker geen gemakkelijke wedstrijden worden. De (enige) wedstrijd tussen Victory en Braxgata in de competitie eindigde in 1-1. Vandaar een warme oproep: hou je agenda vrij en supporter onze dames naar de overwinning. 

Kwartfinale zondag 14 april: 12u00 UIT Victory – Brax   

Kwartfinale zondag 28 april: 12u00 THUIS Brax – Victory

Ondanks de overwinning op Antwerp afgelopen zondag speelt Heren 1 voor behoud in Ereklasse. In het nieuwe systeem spelen de nummers vijf en zes van beide poules voor behoud. 6 wedstrijden: 3x thuis, 3x uit. Heren 1 gaat de strijd vol vertrouwen tegemoet maar rekent hierbij wel op massale steun van de 12de man! De tegenstanders zijn Antwerp, Daring en White Star. Elke ploeg zal tot het uiterste gaan om niet te degraderen. 

Braxers, we verwachten jullie:

 • Vrijdag 12 april: 20u30 UITAntwerp – Brax
 • Zondag 14 april: 15u00 THUIS Brax – White Star 
 • Vrijdag 26 april: 20u30 THUIS Brax – Daring 
 • Zondag 28 april: 15u00 THUIS Brax – Antwerp (SUPER SUNDAY MET SUPPORTERSLUNCH)
 • Woensdag 1 mei: 16u00 UIT White Star – Brax
 • Zondag 5 mei: 15u00 UITDaring – Brax

Proficiat Protime, wat een prestatie jaar na jaar! 

Deze mooie meiden wonnen met 5-0 afgelopen zaterdag. Coach Sarah Wuyts en meter Emilie Meyvis zagen dat het goed was! Proficiat dames, TOP!

Jonas Mertens, hockeytrainer van de jongste spelers bij Brax gaf vorige week een initatie aan de kinderen van het tweede en derde kleuterklasje van Villa Kakelbont. Alle kids waren razend enthousiast en kregen uiteraard een uitnodiging voor de gratis proeftrainingen in april en mei! Jonas maakte van de training een feestje. Hopelijk kunnen we een aantal van deze kids volgend jaar verwelkomen als nieuw lid bij Brax.

Ken je iemand die ook eens kennis wil maken met de hockeysport?  Alle info vind je hier 

Zoals jullie weten gaan alle deelnemers van het geweldige Braxgata Jeugdtornooi iedere jaar naar huis met een goed gevulde Goodiebag. Ook zijn er altijd verschillende prachtige prijzen te winnen zoals fairplay en best dressed team. Die prijzen komen niet uit de lucht vallen.....Help ons om ook dit jaar weer voor een massa leuke toffe gadgets te zorgen. Op de eerste plaats hebben we leuke goodies voor de goodiebags nodig die elk deelnemend kind mee naar huis krijgt!  Dat kan gaan van kleine spullen zoals leuke stickers, snoep tot toffe gadgets voor kinderen tussen de 7 en de 16 jaar.

Alles is welkom! Het moeten zeker geen 1000 goodies of allemaal dezelfde goodies zijn, aangezien de zakjes verschillend en afhankelijk van de leeftijd worden gevuld. (Maar dat mag natuurlijk wel !). Een overzicht wat we nodig hebben:

 • Ploegenprijzen (reken op max 15 deelnemers per ploeg)
 • 2x een Fair Play prijs
 • 4 x prijs voor best verklede ploeg
 • Prijzen voor rad van fortuin (leeftijd van 7 tot 17 jaar) 
 • Tombolaprijzen
 • Goodies voor goodie bags

Alle beetjes helpen!  Indien je zelf niets hebt dat je kan geven, ken je misschien wel iemand die ons hiermee kan helpen! Contacteer marieke.puts@telenet.be of vero@remagine.be

Op 1 en 2 juni organiseert Braxgata HC op de Schorre in Boom voor de 24ste keer haar jeugdtornooi, het ‘WILD WEST JEUGDTORNOOI’ (powered by MINI Antwerp Store South en Cronos).  

Alle ploegen vanaf U6 t/m U16 zijn welkom. Zaterdag spelen de U11-U16 en zondag de U6-U10.  

De prijs bedraagt 23 euro per persoon, inclusief administratiekosten voor inschrijving.

Naast veel hockeyplezier, kan je ook genieten van heel wat andere activiteiten zoals een rad van fortuin voor de kleintjes, een riding bull voor de wat grotere kinderen, een smoothiebar voor jong en oud en een cavastand voor de volwassenen onder ons… en nog véél meer!  

Per dag wordt er ook een prijs uitgereikt aan de best verklede jongens- en meisjesploeg.  

Het thema van dit jaar is WILD WEST.  Inschrijven kan vanaf NU voor U11-U16 of voor U6-U10

Nog vragen? braxjeugdtornooi@gmail.com  Wees er vlug bij, want vol is vol!!

 

u14g3

Na de overwinning zondag hebben Judith,Laura, Pauline,Barbara, Berta, Louise, Lien en Elena van Dames 1 nog een clinic gegeven aan de U10 G1. Deze meisjes wonnen een tijdje terug de spandoekenwedstrijd en hadden dit nog tegoed.  De reacties op de clinic waren geweldig, de meisjes maar ook de dames waren laaiend enthousiast. 

Ondanks de koude en de regen was de clinic een groot succes! We hebben met veel plezier onze beste skills en technische inzichten aan de meisjes doorgegeven. De U10 G1 is een ploeg vol talent, energie en enthousiasme. Ze wilden graag het backhandschot en shootouts leren. Na een uurtje clinic kent het backhandschot geen geheimen meer voor deze ploeg en zijn veel meisjes heeeel dichtbij een succesvolle shoot-out geraakt tegen Elena, toch wel keepster van de nationale ploeg! 

Kortom, het was een dag om in te kaderen. #wijzijnbrax

Ook voor de G-Force was de zondag er eentje om niet snel te vergeten. De jongens en meisjes, en hun topcoach Jonas, trotseerden weer en wind en speelden een leuke wedstrijd tegen de G-hockeyers van Wellington. Ze kregen daarbij versterking van niemand minder dan Loïck, Hugo, Alexis, Anton, Sander en Tobias van Heren 1.

#wijzijnbrax

Zie ze hier staan, Marise Blondeau, Camille Hendrickx, Isabeau Hendrickx, An-Sofie Marien, Amelie Poels, Tessel Stork, Renee Van Horenbeeck, Sam Van Hove, Elise Van Raemdonck, Elise Vannieuwenhuyse, Kato Janssens, Leonie Luypaert, Emilie Scheipers en Marie Luyten.

Allemaal topmeiden die het verdienen om eens in de kijker te staan!  Zij kunnen perfect school, babysit, uitgaan en training geven aan U6 tem U10 combineren met hockey. ELKE wedstrijd zowel indoor als outdoor geven ze het beste van zichzelf en drijven zich tot het uiterste voor hun team.  Positief en optimistisch gesteund door topcoach Jamie Askam. Niet te vergeten: de nimmer opgevende supporterende ouders aan de zijlijn of in de bar!

Je bent een meisje van pakweg 9 à 10 jaar en je wil graag een leuke ploegsport beoefenen, dan ga je hockey’en bij Braxgata natuurlijk!  Je speelt en speelt, je bouwt aan je hockey skills én je maakt al spelend vriendinnen (voor het leven).  En dan ineens…. wordt je groot, je bent 18 jaar: einde humaniora, op naar het grotere werk.  Je gaat studeren in Antwerpen, Brussel, Gent of Leuven; je leven verandert drastisch.  Maar wat al deze meiden blijven nastreven is: elkaar zien, matchen spelen, de teamspirit hoog houden! Het college-team is born!!  En hoe…  we zijn goed halfweg seizoen en deze girls staan op de eerste plaats met 116 gemaakte goals, de 100e werd gescoord door ene Cato De Cort!

Of zoals Jamie (coach) het goed verwoordt: ‘’The girls have provided me with an outstanding performance week in week out. After a first tough match (1-1) with our only competition ISCA we won the second (2-1) to go top followed by reaching 100 goals scored the week after. With a total goal count of 116+ and 5- the girls have outdone themselves and still have 7 matches to go and show what they are capable of!”  Vandaar deze crazy foto van een uitmuntende groep jonge sportievelingen. Als het goed is, zeggen we ook!  Be crazy, be Brax!!

Cato & Elena & Eline & Fien & Fleur & Florence & Gaëlle & Helena & Jana & Jolien & Lauranne & Lia & Lien & Manu & Margot & Severine & Jamie

Onze Mainpartner Landrover Metropool Zuid nodigt alle leden van Braxgata uit om kennis te maken met de nieuwe Range Rover Evoque. Wel graag uw komst naar dit VIP Event bevestigen via de link in de uitnodiging.

 

BEWONDER DE NEW RANGE ROVER EVOQUE VAN DICHTBIJ OP HET HELLO EVOQUE VIP-EVENT. DONDERDAG 14 MAART – VAN 18U00 TOT 23U00.

Met veel plezier nodigen we u uit op het Hello Evoque VIP-event. We verwelkomen u in een urban sfeer, verwennen u met urban art, food, drinks & music en stellen er de New Range Rover Evoque aan u voor.

De New Range Rover Evoque bouwt verder op zijn bekende uitgepuurde look en tilt uw rijervaring opnieuw naar een hoger niveau. Hij is nog aantrekkelijker, luxueuzer en gesofisticeerder. Dit is grote klasse in compact formaat – ideaal voor al uw stadsavonturen.

 

            Bevestig hier

 

We kijken er naar uit om dit nieuwe stijlicoon aan u voor te stellen. Maar wacht niet te lang om uw komst te bevestigen, want de plaatsen zijn beperkt.

Bent u verhinderd op donderdag 14 maart? De New Range Rover Evoque zal ook in de spotlights staan tijdens de Lanceringsdagen van vrijdag 15 t.e.m. zaterdag 23 maart (inclusief zondag 17 maart). Ook dan kan u dit nieuwe model in onze showroom ontdekken.

Graag tot heel binnenkort.

 

Land Rover Metropool Zuid
Boomsesteenweg 427, 2610 Wilrijk
T. 03/608.31.31
www.metropool.be

 
 

 

 

Jeugdtornooi juni 2019

Uitslagen en rangschikking
Ongeval en andere formulieren

Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
24/04
Arne Van Biesen
24/04
Annelies Podevyn
25/04
Katty Van Mele
25/04
Vitto Van Gent
27/04
Maud Verhaegen
27/04
Michiel Verhaegen
27/04
Catherine Van Delm
SocialMedia
 
  
Kalender
  April 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
  May 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Zoek op deze site:

Braxgata Hockey Club    |    Prov. Recreatriedomein De Schorre   |   2850 Boom   |   secretaris@braxgata.be

© 2016, website powered by Twizzit.com