Heb jij zin om hockey training te geven? Word trainer bij Brax en ervaar hoe leuk het is om jou skills aan jonge kinderen over te brengen. Je verdient er ook nog een leuk zakcentje mee!

Ben jij van geboortejaar 2007 of ouder en zou je volgend seizoen op woensdagnamiddag en/of vrijdagavond graag hockey training geven?  Misschien wil je (ook) een team coachen?

Stuur dan een mailtje naar koen.van.praet@skynet.be met je naam & voornaam, je ploeg,  je geboortedatum en je e-mail adres!  Ervaring is niet vereist, we zorgen ervoor dat je tijdens de zomermaanden de nodige voorbereiding en begeleiding krijgt. De eigenlijke trainingen starten eind augustus, net voor het nieuwe hockeyseizoen.

 

Wil jij familie of vrienden laten kennismaken met de hockeysport? Stuur hen dan deze flyer door. Binnenkort gratis proeftrainingen op Braxgata. SPREAD THE WORD! 

Inschrijven voor de proeflessen kan HIER

WEBINARS VHL – UMPIRE ACADEMY

Ontdek je samen met je dochter of zoon het hockey en zet je je eerste stapjes op het veld als scheidsrechter of ben je een doorwinterde Club Umpire die normaal gezien wekelijks op het veld staat?  

Met de Whistling Wednesdays biedt de Umpire Academy van de VHL opleidingen aan voor alle scheidsrechters, van alle niveaus.

Vanaf de eerste week na de paasvakantie wordt er elke woensdagavond om 20u een workshop georganiseerd.  

Schrijf je dus zo snel mogelijk in op de workshops die jou interesseren : (inschrijven op meerdere workshops kan)

Inschrijven kan via deze link:

Webinars VHL - Umpire Academy - Hockey Belgium

Wie ‘De Schorre’ zegt, zegt Braxgata. Maar natuurlijk ook Tomorrowland (TML). 

Braxgata en TML zijn al jaren trouwe partners. Normaal is TML altijd de laatste twee weekends van juli. Vanwege Covid-19 is deze week besloten om de 2021 editie te verschuiven naar het laatste WE van augustus en het eerste weekend van september.

Ons Braxhouse verandert tijdens het festival in een Artist Village : "Home of the artists". Dit al meer dan 10 jaar lang! Tijdens de twee weekends van TML zullen we niet op onze club terecht kunnen, alle andere dagen wel. Vanzelfsprekend zullen we er samen met de organisatie van TML op toezien dat onze hockey activiteiten in augustus en september gewoon doorgang kunnen vinden. Dus geen stress voor de normale augustus kampen, de voorbereidingsstages, trainingen en alles wat met de opstart van ons nieuwe seizoen te maken heeft.

Door de verplaatsing van het festival  kunnen we mogelijk in juli nog extra hockeystages en andere activiteiten plannen.

We bekijken zeker ook of we tijdens de dagen tussen de twee weekends eind augustus iets unieks kunnen organiseren voor onze leden. 

De Paasstage 2021 is reeds volzet.  Je kan hier nog inschrijven op de reservelijst.  Indien er een plaats vrijkomt, word je dan in volgorde van inschrijving en afhankelijk van de leeftijdsgroep gecontacteerd om alsnog deel te nemen.  

Beste Braxers,

Zie hieronder het bericht dat we van de Hockeybond hebben ontvangen. We moeten wachten op het ministieel besluit (voor goedkeuring inhoud en timing) maar dat lijkt er goed uit te zien.Uiteraard moeten we ook nog de ok krijgen van de gemeente Boom dan start alles komende maandag op volgens het trainingsschema dat asap op de website zal staan. Door aanpassing van de bubbels is dit een flinke puzzel voor het sportief bestuur! 

We zijn heel blij dat we ons kunnen gaan organiseren om ook de U14 tot en met U19 te kunnen laten hockeyen. Zodra er nieuws is horen jullie dit. Ondertussen maken we een inventarisatie per team wie aanwezig zal zijn want de jeugd mag slechts 1 "hobby"bubbel hebben. Communicatie hierover verloopt via de teammanagers.

Let op: de gemeente Boom heeft ons in tegenstelling tot andere gemeentes tot op heden nog niet toegelaten om hockey voor volwassenen in bubbels van 4 te organiseren. Zelfs de verlichting aanzetten mag niet. Uitzondering voor D1/H1 op Eredivisie. 

De mededeling van de KBHB kan je lezen onder "Lees meer".

Covid betekende voor veel Braxers een verbod op hun geliefkoosde hockeysport en gingen op zoek naar een alternatief om te kunnen blijven bewegen.

We merkten dat veel Braxers hun stalen ros van onder het stof haalden of zelfs een spiksplinternieuwe racemachine hebben aangekocht. De hoogste tijd om ons te verenigen in een Brax wielerclub dacht Thomas Simons, speler bij Heren 2.

Word gratis lid

Samen met Pirazzo Sportswear werd er een origineel Brax wielertenue ontworpen. Jong of oud, een geschikte outfit om tijdens een frisse lenteochtend of een warme zomeravond de baan op te gaan mag niet ontbreken. Iedereen zal gratis kunnen aansluiten bij de Brax cycling club. We zijn heel trots om jullie deze nieuwe outfit te kunnen voorstellen. Uiteraard is er ook een vrouwenmodel verkrijgbaar.

Samen met jouw creativiteit en wilde plannen maken we van de fietsclub een groot succes.

Wij kozen om te starten een tenue. Zodra het weer en de covid regels het toelaten zullen groepsritten (zonder verplichtingen) georganiseerd worden die eindigen op de club. En wie weet...met kers op de taart: samen kijken naar een hockeymatch op het hoogste niveau (Heren1 of Dames 1). Het lijkt ons een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, te netwerken en vooral niet langer alleen de baan op te moeten. Zet jij graag de lijnen mee uit? Contacteer Thomas braxgata.cc@gmail.com

Brax Cycling club is nog maar een eerste aanzet, een werktitel. Wij doen een beroep doen op jullie creativiteit en zoeken een leuke naam voor onze fietslcub. Ideeën mogen altijd doorgestuurd worden naar braxgata.cc@gmail.com

Passen en bestellen

Wij organiseren een passessie in de braxshop. Nu zondag 24 januari tussen 12u00 en 16u00. Boek je afsrpaak via volgende link: https://calendly.com/braxgata-cc/passessie
We vragen je om met bancontact te betalen bij bestelling. De levertijd bedraagt 6-8 weken.

Wij kijken er alvast naar uit!

Afgelopen vrijdag stond de laatste training voor de kerstvakantie op het programma. Onze velden kleurden opvallend rood en wit door de vele prachtig kertsmutsen die zorgden voor een gezellige kerstsfeer.

Prettige feestdagen allemaal!

 

Het nieuwe trainingsschema vanaf 1 februari 2021 met de veldbezetting per veld en team is beschikbaar op deze website.  Klik op "Trainingsschema  klik hier" in de linkerkolom van deze site.  Of ga naar "Teams > Onze trainingen > Trainingsschema".  De schema's per dag (voor registraties) zijn ook aangepast. 

Zoek je nog een leuke sportieve invulling in de kerstvakantie? Alle kids U6 t/m U12 zijn welkom op de KerstHockeystage. Training op alle nivo's, maar ook ideaal voor beginners om van deze sport te proeven.  Leden van alle hockeyclubs welkom.  Schrijf hier in.

Brax D1 en Red Panther Shaunda Ikegwuonu zal jullie haar skills leren! 

WANNEER: maandag 28 t.e.m. woensdag 30 december 2020, van 9u30 tot 16u30; voor- en nabewaking vanaf 8u30 tot 17u30

WIE:  U6 (°2015) t.e.m. U12 (°2009)

PRIJS: 105€ inclusief 2 tussendoortjes en drankjes.  Warme lunch en broodjes bestellen is niet mogelijk.  Betaling graag bij aanvang (cash,payconic, bancontact) 

WAAR: Braxgata Provinciaal Domein De Schorre in Boom

Vanaf heden worden alle U14-U16-U19 spelers en speelsters vanuit het bondssysteem "SportLink" automatisch opgevolgd qua behalen van het diploma Theoretisch Scheidsrechter Outdoor.  We hebben nu in SportLink een lijst van wie reeds een diploma zou moeten behaald hebben, en een lijst van U14’s (eerstejaars) die nog niet bezig zijn of nog geen examen hebben afgelegd.  Momenteel wordt de nieuwe werkwijze geïmplementeerd en worden de data in het nieuwe proces "opgekuist".  Eerstdaags ontvangen de U14-leden die nog niet in Drillster gekend zijn de emails die hieronder beschreven staan.

Andere kandidaten dan U14-16-19 (senioren, ouders enz.) moeten nog steeds een aanvraag indienen via de brax website.  De nieuwe procedures staan beschreven bij het inschrijvingsformulier in Twizzit.

In de praktijk zal elke kandidaat, of het nu een vrijwillige of een verplichte deelnemer betreft, twee emails krijgen om correct in te kunnen loggen in Drillster (oefen- en examensysteem): 

- Een mail van Sportlink met de taalkeuze.
- Een mail van Drillster met het nieuwe Drillster account.

De reden dat er een tussenstap nodig is tussen Sportlink en Drillster, heeft te maken met het feit dat het account bij Drillster gebaseerd is op het emailadres van het lid. Echter hebben veel kinderen het adres van één van de ouders en botsen we geregeld op het feit dat de ouder al een Drillster account had. Dus moesten we de gelegenheid geven aan het lid om een ander, eventueel nieuw, emailadres in te kunnen geven. Deze extra stap gebeurt op hockey.be, via de link die in de mail van Sportlink staat.

Als het emailadres komende uit Sportlink nog niet bestaat in Drillster, dan bericht hockey.be dat de account automatisch werd aangemaakt en dat er een mail vanuit Drillster werd uitgestuurd naar het emailadres gekend in Sportlink.

Als het emailadres al gekend is in Drillster, geeft hockey.be aan dat er een ander emailadres moet ingegeven worden en zal de mail van Drillster naar dat ander emailadres gestuurd worden.

Naar aanleiding van de heel negatieve evolutie van de gezondheidssituatie in ons land en de maatregelen aangekondigd door de federale, de Vlaamse en de Waalse regeringen, hebben de Bestuursorganen van de 3 entiteiten van de KBHB, de VHL en de LFH de afgelopen dagen vergaderd en beslissingen genomen. De belangrijkste beslissing is om álle competities in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië gezamenlijk stop te zetten.  Dit geldt ook voor oefenwedstrijden.  In de APP staan alle matches "afgelast" tot en met 16 november.  De speeldag van 11 november is dus afgelast.  De federatie hoopt in de wintermaanden zoveel mogelijk van de afgelaste competitiewedstrijden in te halen!

Trainingen en jeugdstages zijn enkel toegelaten voor U6 tot U12.  Morgen, vrijdag 30 oktober, worden de U6-U12 verwacht voor de Halloween training op Brax.  Tijdens de herfstvakantie is er geen training en dit al zeker tot en met 11 november.  Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

De herfststage gaat volgende week gewoon door, maar enkel voor U6-U12 kids.

Na intern overleg hebben we beslist om vandaag, woensdag 28 oktober,  de trainingen wegens praktische redenen nog te laten doorgaan voor alle leeftijdscategorieën.  Vanaf donderdag 29 oktober worden alle trainingen vanaf U14 tot en met alle senioren en glam teams tot nader order afgelast.  Wij zijn van oordeel dat de coronasituatie dusdanig ernstig is dat we niet kunnen wachten tot vrijdag 18.00 uur.

Wat U6 tot en met U12 betreft verwachten wij nog een communicatie van de bond en de nationale overheid. Wij houden jullie morgen verder op de hoogte.

De herfststage van 3 tot 5 november gaat normaal door, maar enkel voor U6 tot U12.  Hiermee willen we bijdragen tot de opvangfaciliteiten voor de ouders.

We dringen er wel bij iedereen op aan om de contacten tot het minimum te beperken. Als je kinderen naar Brax brengt vragen we wel om ze enkel af te zetten en ze later terug op te halen. Tijdens de training kan je een mooie wandeling maken op de Schorre.

Het Bestuur

Herfst 3-5 november:   klik hier   

Met clinics van BOB DE VOOGD en andere toppers van Brax D1 EN H1!

Iedereen is welkom om deel te nemen, beginners en gevorderden, Braxers en vrienden van andere clubs. schrijf wel snel in want het aantal plaatsen is vanwege coronamaatregelen beperkt.

 

Jaloers op zoon of dochter?

          Ook heel veel zin om eens 'een balletje te slaan'?

                      Werken aan de conditie? 

                                  Competitief of puur voor 't plezier?

De Allstars organiseren proeftrainingen!

Op donderdagavonden 1, 8, 15 en 22 oktober zijn 30+'ers die ook eens willen proeven van hockey van harte welkom op Braxgata.

De proeftrainingen beginnen om 20u30 en lopen tot 22u00. En uiteraard is er daarna nog uitgebreid de mogelijkheid tot après-hockey!

Deze proeftrainingen zijn vrijblijvend en helemaal gratis. We vragen alleen om eerst hier even te registreren zodat we weten hoeveel volk we kunnen verwachten.

En wie weet krijg ook jij de hockeymicrobe te pakken en kan je daarna mee aansluiten bij onze Allstars.

 

Praktisch:

  • Op donderdagen 1, 8, 15 en 22 oktober 2020, start training om 20u30
  • Zorg zelf voor sportieve kledij en sportschoenen (geen voetbaltoppen!), indien mogelijk ook scheenlappen
  • Aan de bar van de club kan je vóór aanvang van de training een bit aankopen.
  • Een stick lenen we je met veel plezier uit.
  • Hier inschrijven

 

Trainingsschema

Ongeval formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
18/04
Ingrid De Raeymaeker
19/04
Hans Peters
19/04
Lieselot Claeys
19/04
Frits Baltus
20/04
Annemarie Claeys
20/04
Natalie Draulans
20/04
Renée Van Horenbeeck
SocialMedia
 
  
Kalender
  April 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
  May 2021  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Zoek op deze site:

© 2019, website powered by Twizzit.com