In seizoen 2019-2020 voeren we een aantal fundamentele aanpassingen door in de opleiding en begeleiding van alle Braxgata teams waardoor de JEUGD ACADEMY verder verbetert! De jeugd is de toekomst van Braxgata!

Phil Goldberg (3x Olympische Spelen) heeft naast zijn job als coach van H1 dit seizoen twee grote opdrachten :

  • Analyseren van de jeugdschool en verbeterpunten aanbrengen zodat we hier verder mooie stappen kunnen zetten.
  • Supervisor van de coaches van de eerste teams van de jeugdelftallen. Hij gaat deze coaches (nog) beter maken. Dit zal automatisch de ploegen ten goede komen. Coaches onder zijn hoede zijn: Dina Algora, Mathias Vandebroeck, Maxime Loots, Matthias Versweyveld, Shanlee Johnston en Alexis Robinet.

Roy Brocken wordt coach van Dames 1. Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor de jongenslijn van de jeugdelftallen. Hij gaat de focus leggen op het coach-the-coach programma voor de 2-3-4 teams.


James Lawson blijft videoanalyst voor o.a. D1 en H1 en verantwoordelijk voor het indoor programma. Daarnaast is hij hoofdverantwoordelijke voor de meisjeslijn van de jeugdelftallen waar ook hij de focus op de 2-3-4 teams zal leggen. Zo zorgen we voor meer aandacht voor breedteteams!

Voor onze talentvolle U14 & U16 boys & girls zal een uniek HIPO (High Potential) programma worden opgezet door Rolo Perez (3x Olympische Spelen). Dit ter ondersteuning en begeleiding van deze spelers op weg naar de top. De selectie van de deelnemers voor dit programma zal gebeuren door de top hockey staf

De spelers van U12-1 en U12-3 zullen vanaf dit seizoen 3x per week gaan trainen. De clinics worden op deze manier overbodig en zo kunnen we ons op de ontwikkeling van een bredere laag spelers richten en niet alleen op spelers die op deze leeftijd als meest talentvol worden bestempeld. Ontwikkeling gaat tenslotte in sprongetjes. Daarnaast zal de BRAX Movement Academy verder worden gezet voor de spelers vanaf U10.

De U10 en U12 ploegen krijgen ook een eigen hoofdtrainer en dus meer aandacht. Mathias Vandenbroeck zal de jongenslijn voor zijn rekening nemen en Dina Algora de meisjeslijn.

De U7 & U8 blijft onder de vertrouwde leiding van Koen van Praet.

Jonas Mertens blijft instaan voor de deskundige begeleiding van de U5 & U6 kids. Het aanleren van de juiste hockeytechniek in combinatie met de Multi SkillZ for Hockey principes werkt heel goed.

Jonas Mertens is ook de begeleider van onze G-Hockers! Samen met Ingeborg van Delst en Muriel van Damme staan ze in voor de sportieve omkadering van deze enthousiaste sporters.

Ook de BRAX Physical Academy breidt uit. Er zijn trainingen die 2 uur duren waarbij het fysieke deel (1e  uur) door Jonas Mertens i.s.m. coaches op het veld wordt gegeven.

Door al deze verbeteringen krijgt niet alleen de breedtehockey bij alle elftallen meer aandacht maar ook de 1e lijn de beste begeleiding die mogelijk is.

Braxgata zoekt nog een MAIN PARTNER die zijn naam aan dit ongelooflijk mooie jeugdproject wil verbinden!

 Met deze aanpassingen zorgen we ervoor dat het jeugdbeleid van Braxgata inspeelt op de veranderingen in de hockeysport. Zowel bij de breedtehockey- als bij de tophockeylijn zal meer aandacht per ploeg zal zijn. 

Tijdens de Stickoff op zondag 8 september, is het sportieve bestuur aanwezig om alle vragen over de Braxvisie op hockey te beantwoorden. Wij kijken alvast uit naar een prachtig nieuw seizoen!