Braxgata legt een nieuwe reserve aan van jeugdtrainers voor volgend seizoen.  Vanaf geboortejaar 2005 en ouder, kan je je opgegeven als nieuwe trainer/trainster.  Opleiding wordt nog voorzien dit seizoen.

Op woensdag 24 april gaat er een infovergadering door op Braxgata, vergaderzaal boven het clubhuis, van 13:30 tot 14:00u, met daarna reeds praktijk op het veld (deelnemers in hockeykleding dus).  Een eerste kennismaking en opleiding als trainer 'on the field', als assistent bij een ervaren trainer, op woensdagen 24 april, 8 mei en 15 mei (14:00 tot 15:15 u).  Je krijgt de kans om te ervaren wat training geven is en of het je al dan niet ligt.  Hebben we een klik, dan kan je volgend jaar toegevoegd worden aan de trainersstaf ;-).

Leiding nemen en geven, is een enorme leerschool en troef voor je latere werksituatie. En je krijgt er volgend seizoen ook nog een vergoeding voor!  Lijkt training geven je wat, graag dan snel een mailtje naar koen.van.praet@skynet.be  (met je naam, voornaam, geboortejaar, huidige ploeg, jouw GSM-nummer, en je eigen email-adres).

Dames 1 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Belgisch kampioenschap. Als nummer 1 van hun poule spelen ze tegen de nummer 4 van de andere poule: Victory. De strijd om een plek in de halve finale wordt beslist in 2 wedstrijden. Bij een gelijk aantal punten na 2 wedstrijden volgen shoot-outs direct na de tweede wedstrijd… en deze vindt plaats op BRAX!

Op zondag 14 april spelen we de eerste wedstrijd om 12u00 op Victory. De beslissing valt dan 2 weken later op zondag 28 april om 12u00 op Braxgata. Het zullen zeker geen gemakkelijke wedstrijden worden. De (enige) wedstrijd tussen Victory en Braxgata in de competitie eindigde in 1-1. Vandaar een warme oproep: hou je agenda vrij en supporter onze dames naar de overwinning. 

Kwartfinale zondag 14 april: 12u00 UIT Victory – Brax   

Kwartfinale zondag 28 april: 12u00 THUIS Brax – Victory

Ondanks de overwinning op Antwerp afgelopen zondag speelt Heren 1 voor behoud in Ereklasse. In het nieuwe systeem spelen de nummers vijf en zes van beide poules voor behoud. 6 wedstrijden: 3x thuis, 3x uit. Heren 1 gaat de strijd vol vertrouwen tegemoet maar rekent hierbij wel op massale steun van de 12de man! De tegenstanders zijn Antwerp, Daring en White Star. Elke ploeg zal tot het uiterste gaan om niet te degraderen. 

Braxers, we verwachten jullie:

 • Vrijdag 12 april: 20u30 UITAntwerp – Brax
 • Zondag 14 april: 15u00 THUIS Brax – White Star 
 • Vrijdag 26 april: 20u30 THUIS Brax – Daring 
 • Zondag 28 april: 15u00 THUIS Brax – Antwerp (SUPER SUNDAY MET SUPPORTERSLUNCH)
 • Woensdag 1 mei: 16u00 UIT White Star – Brax
 • Zondag 5 mei: 15u00 UITDaring – Brax

Proficiat Protime, wat een prestatie jaar na jaar! 

Deze mooie meiden wonnen met 5-0 afgelopen zaterdag. Coach Sarah Wuyts en meter Emilie Meyvis zagen dat het goed was! Proficiat dames, TOP!

Zoals jullie weten gaan alle deelnemers van het geweldige Braxgata Jeugdtornooi iedere jaar naar huis met een goed gevulde Goodiebag. Ook zijn er altijd verschillende prachtige prijzen te winnen zoals fairplay en best dressed team. Die prijzen komen niet uit de lucht vallen.....Help ons om ook dit jaar weer voor een massa leuke toffe gadgets te zorgen. Op de eerste plaats hebben we leuke goodies voor de goodiebags nodig die elk deelnemend kind mee naar huis krijgt!  Dat kan gaan van kleine spullen zoals leuke stickers, snoep tot toffe gadgets voor kinderen tussen de 7 en de 16 jaar.

Alles is welkom! Het moeten zeker geen 1000 goodies of allemaal dezelfde goodies zijn, aangezien de zakjes verschillend en afhankelijk van de leeftijd worden gevuld. (Maar dat mag natuurlijk wel !). Een overzicht wat we nodig hebben:

 • Ploegenprijzen (reken op max 15 deelnemers per ploeg)
 • 2x een Fair Play prijs
 • 4 x prijs voor best verklede ploeg
 • Prijzen voor rad van fortuin (leeftijd van 7 tot 17 jaar) 
 • Tombolaprijzen
 • Goodies voor goodie bags

Alle beetjes helpen!  Indien je zelf niets hebt dat je kan geven, ken je misschien wel iemand die ons hiermee kan helpen! Contacteer marieke.puts@telenet.be of vero@remagine.be

u14g3

Na de overwinning zondag hebben Judith,Laura, Pauline,Barbara, Berta, Louise, Lien en Elena van Dames 1 nog een clinic gegeven aan de U10 G1. Deze meisjes wonnen een tijdje terug de spandoekenwedstrijd en hadden dit nog tegoed.  De reacties op de clinic waren geweldig, de meisjes maar ook de dames waren laaiend enthousiast. 

Ondanks de koude en de regen was de clinic een groot succes! We hebben met veel plezier onze beste skills en technische inzichten aan de meisjes doorgegeven. De U10 G1 is een ploeg vol talent, energie en enthousiasme. Ze wilden graag het backhandschot en shootouts leren. Na een uurtje clinic kent het backhandschot geen geheimen meer voor deze ploeg en zijn veel meisjes heeeel dichtbij een succesvolle shoot-out geraakt tegen Elena, toch wel keepster van de nationale ploeg! 

Kortom, het was een dag om in te kaderen. #wijzijnbrax

Ook voor de G-Force was de zondag er eentje om niet snel te vergeten. De jongens en meisjes, en hun topcoach Jonas, trotseerden weer en wind en speelden een leuke wedstrijd tegen de G-hockeyers van Wellington. Ze kregen daarbij versterking van niemand minder dan Loïck, Hugo, Alexis, Anton, Sander en Tobias van Heren 1.

#wijzijnbrax

Jonas Mertens, hockeytrainer van de jongste spelers bij Brax gaf vorige week een initatie aan de kinderen van het tweede en derde kleuterklasje van Villa Kakelbont. Alle kids waren razend enthousiast en kregen uiteraard een uitnodiging voor de gratis proeftrainingen in april en mei! Jonas maakte van de training een feestje. Hopelijk kunnen we een aantal van deze kids volgend jaar verwelkomen als nieuw lid bij Brax.

Ken je iemand die ook eens kennis wil maken met de hockeysport?  Alle info vind je hier 

Zie ze hier staan, Marise Blondeau, Camille Hendrickx, Isabeau Hendrickx, An-Sofie Marien, Amelie Poels, Tessel Stork, Renee Van Horenbeeck, Sam Van Hove, Elise Van Raemdonck, Elise Vannieuwenhuyse, Kato Janssens, Leonie Luypaert, Emilie Scheipers en Marie Luyten.

Allemaal topmeiden die het verdienen om eens in de kijker te staan!  Zij kunnen perfect school, babysit, uitgaan en training geven aan U6 tem U10 combineren met hockey. ELKE wedstrijd zowel indoor als outdoor geven ze het beste van zichzelf en drijven zich tot het uiterste voor hun team.  Positief en optimistisch gesteund door topcoach Jamie Askam. Niet te vergeten: de nimmer opgevende supporterende ouders aan de zijlijn of in de bar!

Je bent een meisje van pakweg 9 à 10 jaar en je wil graag een leuke ploegsport beoefenen, dan ga je hockey’en bij Braxgata natuurlijk!  Je speelt en speelt, je bouwt aan je hockey skills én je maakt al spelend vriendinnen (voor het leven).  En dan ineens…. wordt je groot, je bent 18 jaar: einde humaniora, op naar het grotere werk.  Je gaat studeren in Antwerpen, Brussel, Gent of Leuven; je leven verandert drastisch.  Maar wat al deze meiden blijven nastreven is: elkaar zien, matchen spelen, de teamspirit hoog houden! Het college-team is born!!  En hoe…  we zijn goed halfweg seizoen en deze girls staan op de eerste plaats met 116 gemaakte goals, de 100e werd gescoord door ene Cato De Cort!

Of zoals Jamie (coach) het goed verwoordt: ‘’The girls have provided me with an outstanding performance week in week out. After a first tough match (1-1) with our only competition ISCA we won the second (2-1) to go top followed by reaching 100 goals scored the week after. With a total goal count of 116+ and 5- the girls have outdone themselves and still have 7 matches to go and show what they are capable of!”  Vandaar deze crazy foto van een uitmuntende groep jonge sportievelingen. Als het goed is, zeggen we ook!  Be crazy, be Brax!!

Cato & Elena & Eline & Fien & Fleur & Florence & Gaëlle & Helena & Jana & Jolien & Lauranne & Lia & Lien & Manu & Margot & Severine & Jamie

Onze Mainpartner Landrover Metropool Zuid nodigt alle leden van Braxgata uit om kennis te maken met de nieuwe Range Rover Evoque. Wel graag uw komst naar dit VIP Event bevestigen via de link in de uitnodiging.

 

BEWONDER DE NEW RANGE ROVER EVOQUE VAN DICHTBIJ OP HET HELLO EVOQUE VIP-EVENT. DONDERDAG 14 MAART – VAN 18U00 TOT 23U00.

Met veel plezier nodigen we u uit op het Hello Evoque VIP-event. We verwelkomen u in een urban sfeer, verwennen u met urban art, food, drinks & music en stellen er de New Range Rover Evoque aan u voor.

De New Range Rover Evoque bouwt verder op zijn bekende uitgepuurde look en tilt uw rijervaring opnieuw naar een hoger niveau. Hij is nog aantrekkelijker, luxueuzer en gesofisticeerder. Dit is grote klasse in compact formaat – ideaal voor al uw stadsavonturen.

 

            Bevestig hier

 

We kijken er naar uit om dit nieuwe stijlicoon aan u voor te stellen. Maar wacht niet te lang om uw komst te bevestigen, want de plaatsen zijn beperkt.

Bent u verhinderd op donderdag 14 maart? De New Range Rover Evoque zal ook in de spotlights staan tijdens de Lanceringsdagen van vrijdag 15 t.e.m. zaterdag 23 maart (inclusief zondag 17 maart). Ook dan kan u dit nieuwe model in onze showroom ontdekken.

Graag tot heel binnenkort.

 

Land Rover Metropool Zuid
Boomsesteenweg 427, 2610 Wilrijk
T. 03/608.31.31
www.metropool.be

 
 

 

 

Quiz me Brax! Zaterdag 23 februari werd onze jaarlijkse brax quiz gehouden, en dat is steeds een heerlijk chaotisch intellectueel strijdperk. Als u wist wie spiderman creëerde, als u goed aardappelen kan schillen en gewichten inschatten, als u de neutrale PH waarde kent en als Colombia geen geheimen voor u heeft, dan had u vermoedelijk wel een kans om vierde of vijfde te eindigen. Gesteld dat u ook nog eens een bouwmeester bent met spaghetti en spekjes.

Waarom niet op het podium, zal u vragen? Wel, omdat de eerste plaatsen weggelegd waren voor de onwaarschijnlijk sterk spelende dames en heren teams. Jong, technisch, good-looking en ook nog eens slim: they have it all.

 

 

Of het moet zijn dat zij iets beter tegen de vlot vloeiende alcohol konden.  En de door  een onhandig barmeisje geruïneerde organisator-laptop zal voor hen misschien ook business as usual  geweest zijn. 

 

Proficat aan Heren 2, zij gingen met de hamster naar huis! 

 

Op dinsdag 26 februari maakten Maxime Loots, Olivier Biekens en Tobias Biekens hun debuut bij de interland Belgie- Rusland.

Braxgata is trots op deze jonge spelers van heren 1.  Technisch directeur van KBHB Adam Commens maakte tijd voor een fotomoment!

Met het winnen van de “spandoeken”wedstrijd  kon de U10G3 afgelopen vrijdag genieten van een clinic met de BRAX Heren1.  Een uurtje alles geven en dat deden de meisjes met vol enthousiasme!  Met de tips en tricks gingen de U10G-3 meiden de dag erna mee aan de slag met als resultaat een mooie 7-9 winst tegen Victory. 

Dankjewel Heren1

Trainingsschema

Uitslagen en rangschikking
Ongeval formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
18/02
Maxime Loots
18/02
Wout Van Santfoort
19/02
Michèle Van Rompaey
19/02
Tom Pirenne
19/02
Kristof De Jonghe
20/02
Madeleine Dupont
20/02
Dimitri Leclef
SocialMedia
 
  
Kalender
  February 2020  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
  March 2020  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Zoek op deze site:

© 2019, website powered by Twizzit.com