Met het winnen van de “spandoeken”wedstrijd  kon de U10G3 afgelopen vrijdag genieten van een clinic met de BRAX Heren1.  Een uurtje alles geven en dat deden de meisjes met vol enthousiasme!  Met de tips en tricks gingen de U10G-3 meiden de dag erna mee aan de slag met als resultaat een mooie 7-9 winst tegen Victory. 

Dankjewel Heren1

U12G3 hadden zaterdag 23 feb om 08:30u match op Antwerp.  Door twee gekwetsten deze week en een paar zieken kwam ons aantal speelsters met de dag lager en tegen vrijdagavond waren er van de 9 in het team nog slechts 4 over. Over bad luck en samenloop van omstandigheden gesproken… Dus moesten we op zoek naar oplossingen om 5 meiden om 8u op Antwerp te krijgen!  Met dubbele pech dat alle U12 meisjes teams in de voormiddag moesten spelen en dus geen optie.

Dankzij het enthousiasme van meisjes én ouders (die kids geraken er uiteraard niet vanzelf…) uit U10G1 waar er 3 girls met behulp van last-minute geregelde sleepovers aanwezig konden zijn en ik vrijdagavond in het clubhuis ook nog 2 enorm club-minded meiden van U12G2 tegenkwam die onmiddellijk hulp hebben aangeboden “want als die zo in de problemen zitten dan MOETEN we die gewoon helpen! Dat is wel Brax hé!” En zo geschiedde dat deze 2 - op enig risico om op eigen match maar net op tijd aanwezig te zijn - we alsnog met 9 konden starten.

Doe daar dan een geweldige 0-5 eindscore bij en veel speelplezier tussen dit lastminute ’samenraapsel’ van straffe grieten en onze zonnige zaterdagochtend kon al het geregel en gepuzzel én de vroege ochtend direct doen vergeten.  Ook voor coach Josefien Biekens was het even aanpassen met deze surprise ploeg, maar met de gekende afloop ook hier al snel een big smile. We hebben er dan ook een special team foto van gemaakt zoals je kan zien.

Zaterdag 16 maart trakteert Brax onze jongste leden tussen 19u en 22u op een spetterende fuif rond het thema braxgata tropical island. In de toegangsprijs van 5 € zijn twee bonnetjes inbegrepen waarmee de kinderen 1 hotdog en 1 drankje kunnen krijgen.

Terwijl de kinderen de dansvloer onveilig maken, kunnen de papa's en mama's genieten van een heerlijke maaltijd of van een drankje aan de toog. De plaatsen aan tafel zijn wel beperkt, dus wees er snel bij en vul onderstaande doodle asap in.  Steve serveert Kabeljauwfilet met kruidenpuree en rode pesto (18 euro) of Thaïse rode curry met kip (18€).

https://doodle.com/poll/cb9pr6btn3m6gkza

Gelieve in de doodle, naast jullie naam te willen vermelden of u de kip dan wel de vis wenst! Afrekening gebeurt zaterdag 16 maart aan de kassa. We hopen op een even grote opkomst als vorig jaar!  Tot zaterdag!

Al enkele jaren zijn wij de hofleverancier langs Vlaamse kant voor de Nationale scheidsrechters met dit seizoen 10 Brax Nationale scheidsrechters.  En we zijn er trots op dat Brax in de afgelopen jaren 3 vrouwelijke nationale scheidsrechters heeft opgeleid (Pauline, Maïté Simons en Maïté Michielsen), maar jammer genoeg zijn er op Belgisch niveau veel te weinig vrouwelijk scheidsrechters.

Sinds kort is er binnen het arbitragecomité echter een heel enthousiaste groep jonge vrouwelijke scheidsrechters die besloten heeft om daar verandering in te brengen! 

Dus …. check out Belgium Women Umpire  HIER  en wordt deel van een supergemotiveerde groep!

Als jullie geïnteresseerd zijn in arbitrage en jullie eerste stappen willen zetten bij ons op de club aarzel dan niet om de cel scheidsrechters te contacteren via patrick1janssens@gmail.com .  Wij zullen jullie dan begeleiden en helpen bij jullie eerste stappen in de wondere wereld van arbitrage.  Waag jullie kans, het is ongelooflijk de moeite!

 

Afgelopen zaterdag organiseerde de U7-categorie een supergeslaagd event op de club. Acht ploegjes bestaande uit telkens 3 kids en 3 ouders namen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdjes. Prachtige opkomst ondanks het weer!

Op 4 kwartveldjes werd er constant gespeeld en geroteerd. Regen en wind konden de pret niet bederven. Om zich daarna te storten op een prachtig buffet - elk ploegje had voor iets lekkers gezorgd; en Steve had zalig lekkere pasta gemaakt.

Vanwege de club een welgemeende dankjewel aan Julie, alle ouders, U14B referees en Brice & Max als vervangende ouders: you are 100% BRAX!

Info en inschrijvingsformulieren

Nog niet ingeschreven voor de Zomerhockeystages? Schrijf je dan snel in via onderstaande links! 

Juli:  1 tot 5 juli voor keepers en voor veldspelers

Augustus:  19 tot 23 augustus voor keepers en voor veldspelers

Het indoorseizoen is gedaan maar… nog even dit: Braxgata had dit maar liefst jaar 38 ploegen ingeschreven voor de zaalcompetitie.  Hierdoor hebben de vaste keepers vaak dubbele matchen moeten spelen om alle teams te helpen. Vele kilometers zijn hiervoor afgelegd. Zater- en zondagen werden gereserveerd voor indoorhockey. 

Bij deze willen wij jullie - ouders en keepers - enorm bedanken het engagement en de flexibiliteit. En een welverdiend applaus voor Alice Rooms die als speelster heel stoer de rol van keepster aannam voor de indoormatchen. 

Hieronder een coole foto van keepster An-Sofie Marien die heel veel teams heeft geholpen. Hier met indoor U16G2
Braxgata is FIER op jullie! #wijzijnbrax

Op 30 januari werden zo’n 30 Braxgata Business Club leden hartelijk ontvangen door onze Main Partner Cronos. CEO Dirk Deroost presenteerde de impressionante ontwikkeling van het bedrijf opgericht in 1992. Met nu inmiddels 400 New Tech bedrijven onder beheer en jaarlijks 500 tot 1000 nieuwe medewerkers is Cronos geworden tot één van de grootste onafhankelijke NEW TECH / IT bedrijven in België. We maakten kennis met nieuwe technologieën waar we allemaal snel mee te maken zullen krijgen. Erg indrukwekkend ! Bravo Cronos!

De BBC staat open voor iedereen! Interesse om lid worden? Wil je weten hoe je kan profiteren van voordelen die het lidmaatschap met zich meebrengt? Stuur een mailtje naar marieke.puts@telenet.be . De Braxgata Business Club telt nu al meer dan 50 leden.

De Nederlandse vice-wereldkampioen Bob de Voogd (30) speelt vanaf volgend seizoen voor Hockeyclub Braxgata uit Boom. Bob de Voogd is international bij het Nederlands Elftal. Tijdens het recente wereldkampioenschap in India veroverde Bob – samen met toekomstig ploeggenoot Sander Baart – de zilveren medaille. Bob heeft al 2 Olympische Spelen (met zilver in Londen en een 4e plaats in Rio) achter de rug en heeft 133 Caps op zijn naam staan. Op dit moment speelt Bob bij Oranje Rood in Eindhoven waar hij het seizoen graag met prijzen (Nederlands kampioenschap en Euro Hockey League) wil afsluiten.

Hieronder een gesprek met Bob de Voogd.

Kan je iets vertellen over jouw achtergrond?

Net zoals iedereen ben ik al jong begonnen met hockeyen. Op 5-jarige leeftijd ben ik lid geworden van HC Helmond. Daar heb ik tot mijn 16de gespeeld. Daarna ben ik 3 jaar bij HC Den Bosch in de hoofdklasse gaan hockeyen. Op mijn 19de ben ik naar het toenmalige Oranje Zwart uit Eindhoven vertrokken. Deze club is 2 jaar geleden gefuseerd tot Oranje Rood.

Je speelt al 12 jaar bij Oranje Rood. Waarom ga je Oranje Rood verlaten?

Het was voor mij ook een moeilijke keuze. Ik kon natuurlijk bij Oranje Rood blijven. Een mooie club en een fantastisch team met vrienden waarmee ik vele jaren succesvol heb samengespeeld. Door bij Oranje Rood te blijven zou ik dan ook zeker mijn hockeycarrière daar afsluiten.

Hierbij de kalender voor tweede helft van het seizoen voor alle U10, U12, U14 en U16 spelers die zich in september hiervoor reeds inschreven.

 

Klik op deze link om deze mooie momenten te ontdekken of te herbeleven

Misschien heb je al gehoord van de BBC, misschien nog niet…

Wij geven je graag wat meer informatie over deze fijne groep Braxers met een hart voor onze club. Momenteel bestaat de BBC uit zo’n 50-tal leden: dames, heren, spelend bij Brax of ouders van Braxer(tje)s en uiteraard onze main partners. Geen club van hotemetoten en formele bijeenkomsten maar een leuke verzameling enthousiaste mensen en originele events. Deze groep willen we graag nog uitbreiden.

Lid worden van de BBC heeft een aantal voordelen:
> toegang tot een netwerk om je zakelijke relaties uit te breiden
> jaarlijks 6 leuke netwerkevenementen op verschillende locaties en zeer divers van inhoud (voorbeelden uit het verleden: Havenhuis, J&M catering, Ceo Luchthaven Deurne, Brouwerij Duvel,…)

De balmadammen danken alle leden voor een Great Edition of the Braxbal!  Dank ook aan alle partners voor hun bijdrage aan deze geweldige editie! Wat ons betreft was het een echt Braxfeestje waar we met z’n allen trots op mogen zijn. 

JR didn’t got killed and is alive and kicking again, Sammy Jo and all of her Friends played their games well, vele Lucies & Adams vonden elkaar op de dancefloor en Sue Ellen was niet alleen tijdens haar bezoek aan ons bal…… Our Oil Baron’s Ball was Amazing thanks to you!

 

Als meter van de U14G2 ben ik heel trots op de meisjes. Ze hebben het eerste deel van het seizoen in glans afgerond. De meisjes hebben als laatste match een zeer sterke prestatie neergelegd waar iedereen individueel en als ploeg sterk was.

Nadien hebben de meisjes, Owen en ikzelf kunnen genieten van een geweldige teambuilding; crazy carting, lasershoot en pannenkoeken. We hebben goed gelachen met alle snelheidsduivels die tijdens de carting uit de bocht vlogen waarbij Owen en ikzelf er zeker en vast bij geteld mogen worden. 
Ik hoop dat het tweede deel van het seizoen zowel qua prestatie als de teamspirit kan behouden worden. 

Laura Cornette (meter U14G2)

Een hele dikke proficiat aan alle BRAX-jongens en -meisjes die gestart zijn aan hun BeGold Districtseizoen: 

Boys°2005
: Damien Guinotte (BeGold); Arne Buys; Din Israel; Renaud Vannieuwenhuyse (BeGold); Max Vercauteren (BeGold)

Girls°2005: Louise Dewaet (BeGold); Florence Van Raemdonck (BeGold); Juliette Broeders (Testplayer)
 
Boys°2006: Nicolas Roels; Leon Böhne; Victor Desmet; Louis Orban; Julien Rammant
 
Girls°2006: Sterre Jammaers

Trainingsschema

Uitslagen en rangschikking
Ongeval formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
06/06
Margot Leemans
06/06
Estelle Raemdonck
06/06
Jack Mampaey
06/06
Lauren Lagast
06/06
An Bolle
06/06
Sandra Batalha
06/06
Mathis Vandereycken
SocialMedia
 
  
Kalender
  June 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
  July 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Zoek op deze site:

© 2019, website powered by Twizzit.com