Zonder officials zijn er geen sportwedstrijden...  

Van 1 tot 9 oktober staan bij ons de scheidsrechters in de schijnwerper.

Lees en beluister hier meer over op deze link

 

Voor de scheidsrechters in zaal: je kan 44 video-opnames bekijken die specifieke situaties in het zaalhockey behandelen.   Klik hier.

Per 1 september 2012 worden een aantal nieuwe regels van toepassing. Ga naar "lees meer" voor een samenvatting. 
De integrale teksten met toelichting kan je nalezen op: Nieuwe_spelregles_KBHB_per_1.9.2012.pdf

Vanaf het seizoen 2012-2013 zal Gijs Buwalda voor Braxgata de rol van Umpire Coördinator overnemen van Fred Van Cautenberg. Fred gaat zich dan concentreren op zijn rol als secretaris en materiaalmeester van de club en coördinator voor de sportieve organisatie van het EHC2013 volgend jaar in augustus.

Wij wensen Gijs veel succes als UC en rekenen er op dat al onze leden hem de nodige steun en begrip zullen verlenen in een toch wel moeilijke rol. Wij rekenen hierbij vooral op de managers van de elftallen die scheidsrechters moeten leveren of toegewezen krijgen én op de gelukkigen die een wedstrijd mogen leiden/lijden. Go for it, Gijs !!

Wie als ouder of sympatisant al eens een wedstrijd fluit voor een Braxgata elftal kan op dinsdag 15 oktober (20:00u) of op woensdag 16 oktober (18:00u) deelnemen aan een sessie voor theoretisch scheidsrechter in het Braxhouse.  Duurtijd ongeveer 2 uur.

Een ervaren nationale scheidsrechters geeft uitleg bij de spelregels, gevolgd door een multiple choice examen.  Als je slaagt (24 op 30) dan mag je wedstrijden van elftallen fluiten.  

Scholieren en junioren, voor zover zij nog geen TS zijn, nemen (verplicht) aan deze sessies deel.  Ook leden van de Heren, Dames, Mineuren en Veteranen ploegen zijn uiteraard welkom.  

 

De lijst van leden van Braxgata die gekwalificeerd zijn als Theoretisch, Voorbehouden en Nationaal Scheidsrechter vind je onder "Mijn Braxgata" -> "Voor scheidsrechters". 

Om een veldhockeywedstrijd van elftallen te fluiten, moet je minstens de kwalificatie van "Theoretische Scheidsrechter" behaald hebben.  Dat gebeurt via een opleiding en examen ingericht onder toezicht van de KBHB.   

meer info vind je HIER

Wil je weten wat nu wel en niet mag in zaal? Voor alle coachen, managers, ouders en geïnteresseerden, iedereen is welkom! Dit voor alle categorieën (van preminiem tot senior)
Afspraak dus nu vrijdag 25 november om 19u30 voor een zeer nuttige infosessie over de reglementen van Indoorhockey in de vergaderzaal boven de kidsbar!

Hartelijk gefeliciteerd aan de 66 (!) Braxgata leden die slaagden in het theoretisch examen voor scheidsrechter dat op 20 november doorging in het Braxhouse

Wat staat er te gebeuren ?

© 2019, website powered by Twizzit.com