Voor de G-Force was zondag 17 maart er eentje om niet snel te vergeten. De jongens en meisjes, en hun topcoach Jonas, trotseerden weer en wind en speelden een leuke wedstrijd tegen de G-hockeyers van Wellington. De teams kregen daarbij versterking van niemand minder dan Loïck, Hugo, Alexis, Anton, Sander en Tobias van Heren 1.

#wijzijnbrax

                                                      

Flash back naar het EK Hockey 2013: ook G-hockeyers spelen er hun Europees Kampioenschap en op Braxgata ontstaat de stille droom van een eigen G-hockey team.

Fast forward naar 2018 en de droom is werkelijkheid geworden: de Brax G-Force is intussen één van de vaste waarden in het G-hockeylandschap en dit wordt nu ook beloond met het Duurzaam Kwaliteitslabel: een erkenning vanuit Sport Vlaanderen voor clubs die zich volop engageren voor een duurzaam en kwalitatief G-sport aanbod.

En daar zijn we bij Braxgata terecht FIER op !

Onze G-force was met een mooie delegatie aanwezig op Mentalympia, een jaarlijkse sportmeeting voor G-sporters uit verschillende disciplines (atletiek, voetbal, netbal en hockey) op de Nekker in Mechelen. Sport, fun en veel kampioenen samen …

 


Nu zaterdag gaan er 7 spelers van de Braxgata G-forceploeg mee België vertegenwoordigen op het EK indoor.
Robin Lenssens, Tatiana Pierard, Lars De Clerq, Oscar Beckers, Kobe De Meyer, Anouck de Roeck en Amco Baltus gaan hun beste beentje voorzetten in een wedstrijd tegen Duitsland. 

Wij zijn bijzonder trots dat 6 Braxers (Thomas Gregoire, Robin Lenssens, Warre Simons, Anouck De Roeck, Tatjana Pierard, Kobe De Meyer) mee het Belgisch Nationaal Team G-hockey gaan vertegenwoordigen. (Samen met de G-sporters van Victory)


Welliswaar in de tweede ploeg, omdat er met niveau's gewerkt wordt, maar dat maakt voor G-sport niet zoveel verschil. Ze trekken daarvoor, samen met hun begeleiders Jonas en Florence eind augustus 5 dagen lang naar Amsterdam. 

Binnen Braxgata HC willen we graag hockey voor iedereen toegankelijk maken.

Onze club zet dan ook al sinds 2014 zijn deuren open voor mensen met een lichte mentale, fysieke of psychische beperking, "onze G-force".


Waarom G-Hockey?

Het doel van G-hockey is om kinderen vanaf 8 jaar en jong volwassenen met een licht verstandelijke of motorische beperking plezier en voldoening te laten beleven aan hockey en spelactiviteiten, net als alle andere hockeyers.

Als club willen we ook aan deze jongens en meisjes de kans bieden om volwaardig deel te nemen aan ons clubleven.

G-hockeyleden zijn gewoon lid van de hockeyclub met alle daarbij behorende activiteiten.  Dit bevordert de integratie met de andere jeugdleden. Door daarnaast op een druk moment op woensdag te trainen, ziet iedereen dat G-hockeyers erbij horen!

 

Waar en wanneer?

Op woensdagmiddag op Braxgata.

Samen met je ouder(s) of begeleider, word je elke woensdag verwacht om 16u45. De trainingen worden onder deskundige begeleiding gegeven van 17u00 tot 18u00.

Nadien is er tijd om na te praten en iets te drinken. De trainingen starten telkens in september en lopen tot eind mei (behalve tijdens de schoolvakanties).

Wedstrijden

Onze G-Force krijgt geregeld de kans om deel te nemen aan wedstrijden en tornooien. Er is geen verplichting tot deelname en bij Braxgata ligt de nadruk voor de G-hockey steeds op fun. 

Interesse?

Kom zelf eens uitproberen of hockey je bevalt. Trek je trainingskleren en sportschoenen aan. Voor de kennismaking zorgen wij voor de stick.  De eerste 3 trainingen zijn gratis.

Aanmelden voor de proeflessen of lidmaatschap doe je via onze website.

Wij contacteren jou voor een eerste kennismakingsgesprek.

 

Info?

Voor uitleg en informatie over G-hockey kan je een mail sturen naar GForce@braxgata.be

Je kan onze G-Force ook volgen op https://www.facebook.com/ghockeybraxgata/ 

Met dank aan de volgende partners voor hun steun aan onze G-Force.
  
https://www.sport.vlaanderen/ 
https://twitter.com/hashtag/sportersbelevenmeer

 

 

 

Wat staat er te gebeuren ?

© 2019, website powered by Twizzit.com