Braxgata organiseert van maaandag 20 tem vrijdag 24 augustus 2018 opnieuw een geweldig leuk hockeykamp voor U6 (°2013) tem U14 (°2004).

Naast een flinke portie hockey worden de dagen aangevuld met allerlei andere toffe uitdagende activiteiten en initiaties op de club en het domein De Schorre. 

Nog niet ingeschreven? Schrijf je dan snel in: voor veldspelers en keepers 

Inschrijvingen lopen nog t.e.m 5 augustus!

  

 

Voor vele Braxers stopte het hockeygebeuren in mei, maar lang niet voor allen. Deze zomer zijn er weer heel veel Braxers actief in de nationale ploegen.
Hierbij een overzicht. We beginnen bij de meisjes.

RED PANTHERS OP HET WK
Van 21/07 tot 05/08 gaat het WK door in London. Als dit tornooi succesvol is verbeteren de Panthers hun ranking wat zeer belangrijk is voor de kwalificatiematchen voor de Olympische spelen van Tokio. Niet minder dan 7 Braxers maken deel uit van de selectie van 18....U leest het goed, circa 38%!!

Selectie: Aline Fobe, Barbara Nelen, Elena Sotgiu, Judith Vandermeiren, Lien Hillewaert, Louise Versavel en Pauline Leclef. Daarnaast speelt Berta Bonastre mee met Spanje. Dus 8 Braxers op het WK !!!

GIRLS U16 en U18
In Cork en Santander gaan deze week de Europese tornooien door (top 8 van Europa). Ook hier is Brax met vier speelsters aanwezig: Emilie Albertyn, Eva Van De Mierop, Julie Halsberghe en Lore Hillewaert.

Bij de Red Lions is de Champions Trophy in Breda reeds achter de rug. Loïck en Sander genieten voor het eerst in jaren van een paar weken welverdiende rust in juli. Zij zullen daardoor de volledige voorbereiding van Brax kunnen meedoen in augustus.

BOYS U23
Deze week gaat op Antwerp een internationaal tornooi door voor spelers jonger dan 23 jaar. Maxime Loots en Olivier Biekens maken deel uit van deze sterke nationale selectie.

BOYS U16 en U18
Net als bij de meisjes gaan de Europese tornooien door in Cork en Santander. Wij hebben hier maar liefst zes geselecteerden! 
Selectie: Harry Van Bavel, Leon Van Steerteghem, Lysander Bürmann, Rik Van Cleynenbreugel, Tobias Biekens en Victor Foubert

Via de site van de KBHB kan je de uitslagen van de verschillende tornooien volgen. Wij wensen al de geselecteerden proficiat met hun selectie en wensen hen schitterende tornooien toe!!!!

Ben je van het mannelijke geslacht en geboren in 2004 of 2003?
Heb je al enkele jaren hockeyervaring op de teller staan?
Wil je je skills verder ontwikkelen in een top notch infrastructuur en professionele omkadering?
Braxgata H.C. zoekt nog enkele U16B-spelers om zijn ploegen komend seizoen te vervolledigen.
Ben je geïnteresseerd of ken je potentiële kandidaten? Stuur een berichtje naar k.spaepen@icloud.com of bel 0477 48 70 09.

Je kinderen al veel plezier zien maken op het veld? Of al veel positief gehoord langs de lijn over onze Senioren GLAM ploegen? Zin gekregen om te proeven van deze sport en af en toe een balletje te slaan maar je hebt momenteel nog geen enkele of toch niet veel ervaring...Dan zijn de "Brax Allstars" iets voor jou !

De Brax Allstars zijn een grote groep (lees: 75 koppige bende) van 35+ dames en heren gemengd die op donderdagavond trainen, maandelijks een wedstrijd spelen en af en toe een (buitenlands) tornooi onveilig maken. Alles kan en niets moet behalve sportieve fun en genieten!

Op donderdag 13, 20 en 27 september worden er 3 gratis proeflessen ingelast waar je kan komen proeven van het Brax Allstars gebeuren onder een vakkundige begeleiding. Tijdens deze 3 opeenvolgende lessen zullen de meeste basisslagen en technieken worden uitgelegd zodat je vrijblijvend een doordachte keuze kan maken of je na deze 3 proeflessen verder doet en inschrijft of niet.  Kom naar onze club telkens tegen 20:15u.  We trainen dan van 20:30 tot 22:00u.

Er is voor Brax Allstars slechts 1 inschrijfmoment dit seizoen. Inschrijven zonder deze 3 lessen te hebben gevolgd, kan jammer genoeg niet. Sticks kunnen worden geleend op de club. Eigen scheenbeschermers meebrengen is wel aangeraden.

Schrijf je nu in via deze link en we zien je dan graag in september voor de eerste sessie.

Tot binnenkort !

Woensdag 27 juni worden de nieuwe jeugdploegen voor seizoen 2018-2019 op de site gepubliceerd.
Die gaan dan na een ontspannen maar hopelijk toch ook sportieve zomervakantie eind augustus terug aan de slag!

Het huidige seizoen loopt al naar zijn einde toe; hoog tijd om start van het volgende al in de agenda’s te zetten!
De eerste competitiedag is zaterdag 1 september (behalve voor U7-U8, die starten weekje later). 
Dit is vastgelegd door de KBHB en betekent dus start trainingen nog tijdens de vakantie.

Voor de 1-ploegen van de jeugdelftallen geldt het volgende:
- selectie halve dagen (concrete details uren volgen later) woe 15, don 16, vrij 17 augustus
- vriendschappelijke oefenwedstrijd(en) weekend van 18-19 augustus
- week van 20 augustus training op de normale trainingsuren (die worden later meegedeeld)
- weekend 25-26 augustus toernooi en/of cup (locatie, exacte data volgen later)
- week van 27 augustus normale training

 
Voor de niet-1-ploegen van de jeugdelftallen:
- maa 27 en din 28 augustus niet verplichte voorbereidingsstage (telkens halve dag)
- vanaf 29 augustus normale trainingen

Voor de -11tallen (U7-U12):
- start trainingen woensdag 29 augustus

Speelt je vriend of vriendin hockey, of zoek je gewoon een blitse sport en wil je wat meer weten over hockey? 

Dat kan op elke leeftijd!

Braxgata HC in Boom organiseert proeftrainingen op woensdag 12, 19 en 26 september. Je kan driemaal onder professionele begeleiding komen proberen alvorens te beslissen of je je inschrijft. 

  • Ben je geboren in 2014 tot 2010, dan verwachten we je van 14 tot 15.15u.
  • Ben je geboren in 2009 tot 2007, dan kan je proeftrainen van 15u15 tot 16.30u.
  • Ben je geboren in 2006 tot 2003, dan ben je welkom van 18u tot 19u30
  • Ben je geen student meer of bv ouder van een speler, dan kan je ook bij ons terecht!. Deze groep start wel iets later op het seizoen (waarschijnlijk begin oktober). Wij contacteren je rond half september om concreet af te spreken.

Een stick kan je van ons lenen. We vragen wel om een gebitsbeschermer aan te schaffen, te koop in onze shop. Eventueel beenbeschermers zijn aangeraden.

Vul snel het inschrijvingsformulier in als je wil deelnemen. Heb je nog bijkomende vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Brax secretariaat (secretariaat@braxgata.be)

Hopelijk tot snel,

Braxgata HC 

Ben je de tuinstoelen zomerklaar aan het maken, de BBQ van onder het stof aan het halen en de zomerkledij aan het sorteren?
Als je aan het ruimen bent en je vindt nog hockeysticks die je niet meer nodig hebt of te klein zijn ... breng je buit dan naar Brax! 

We kunnen ze heel goed gebruiken voor proeftrainingen aan nieuwe leden en voor clinics en initiaties op sportdagen en scholen. Geef ze af aan de bar en krijg een Brax armbandje in return! 

Braxgata is je alvast zeer dankbaar!!

  

   

         
Elena Sotgiu (22j) (links) is één van de twee topkeepsters van de Nationale ploeg. Laura Cornette (22j) (midden) is een ervaren verdedigster die zowel centraal als op de flanken sterk is. Emilie Meyvis (rechts) is terug na een jaartje Herakles; Welcome Back!!!


Brax verwelkomt een nieuwe hoofdcoach en drie nieuwe speelsters. Philippe Goldberg gaat naast de Heren van Brax ook de Dames coachen. Elena Sotgiu neemt de plaats in van Mégane Simons die voor haar Master Studies vertrekt naar de Verenigde Staten. Eva Van de Mierop gaat met een hockeybeurs studeren en hockeyen aan de Universiteit van Boston. In de verdediging verwelkomen we Laura Cornette die zowel centraal als op de flanken kan spelen. Emilie Meyvis komt na een jaartje Herakles terug naar Brax en vult de leemte van Silke Steenackers op die na 10 jaar Brax terug naar Mechelse gaat. Met deze drie nieuwe speelsters zijn we opnieuw gewapend voor een topseizoen. 

Daarnaast integreren we opnieuw een tweetal eigen jongeren in de kern en zetten we ons langetermijnbeleid verder. Een beleid dat gebaseerd is op een ervaren centrale as, heel veel eigen jeugd en continuïteit. De gemiddelde leeftijd van het team is 22jaar en we hebben met Berta maar één buitenlandse speelster, die dan nog woont en studeert in België.

HEREN

Een beleid dat we ook toepassen bij de Heren. We gaan voor het tweede jaar op rij een drietal eigen jongeren integreren in de kern. 10 spelers van de kern zijn op 5-jarige leeftijd gestart bij Brax. Binnenkort kondigen we ook de twee versterkingen aan voor ons eerste team. Wat nu reeds vast staat is dat Brax de club zal zijn met het minst aantal buitenlanders in ereklasse (zowel bij de mannen als bij de vrouwen). Tevens heeft Philippe Goldberg een contract getekend voor 3 jaar.

Ben jij de vrijwilliger naar wie we op zoek zijn? Heb je zin om af een toe de handen uit de mouwen te steken en zo je steentje bij te dragen aan de werking van Brax? Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht willen we ook van start gaan met een nieuw versterkingsteam van vrijwilligers.
 
Want zoals we allemaal weten staan braxers bekend om hun groot engagement van leden. Dat hebben we nog maar eens bewezen met evenementen zoals het jeugdtornooi en de Belgian Hockey Finals. Zulke evenementen zijn alleen maar mogelijk dankzij een sterk team van geëngageerde leden! Het is eveneens een heel leuke manier om op korte tijd de club met al zijn leden te leren kennen! 
 
Tap je graag pintjes of ben jij master frieten bakken? ;)
Dan ben jij degene naar waar we op zoek zijn! Geînteresseerd of vragen? Schrijf je in via deze link 
 
 
 

Info en inschrijvingsformulieren

Nog niet ingeschreven voor onze zomerhockeystages? Schrijf je dan snel in via onderstaande link! Inschrijvingen lopen nog tot 20 juni 

Juli:  2 tot 6 juli voor veldspelers en keepers

Augustus:  20 tot 24 augustus voor veldspelers en keepers

Het huidige seizoen loopt al naar zijn einde toe; hoog tijd om start van het volgende al in de agenda’s te zetten!
De eerste competitiedag is zaterdag 1 september (behalve voor U7-U8, die starten weekje later). 
Dit is vastgelegd door de KBHB en betekent dus start trainingen nog tijdens de vakantie.

Voor de 1-ploegen van de jeugdelftallen geldt het volgende:
- selectie halve dagen (concrete details uren volgen later) woe 15, don 16, vrij 17 augustus
- vriendschappelijke oefenwedstrijd(en) weekend van 18-19 augustus
- week van 20 augustus training op de normale trainingsuren (die worden later meegedeeld)
- weekend 25-26 augustus toernooi en/of cup (locatie, exacte data volgen later)
- week van 27 augustus normale training

 
Voor de niet-1-ploegen van de jeugdelftallen:
- maa 27 en din 28 augustus niet verplichte voorbereidingsstage (telkens halve dag)
- vanaf 29 augustus normale trainingen

Voor de -11tallen (U7-U12):
- start trainingen woensdag 29 augustus

Braxgata legt een nieuwe reserve aan van jeugdtrainers voor volgend seizoen.
Vanaf geboortejaar 2004 en ouder kan je je opgegeven als nieuwe trainer/trainster.

Opleiding wordt nog dit seizoen voorzien:

woensdag 18 april:

Er zal een infovergadering doorgaan op Braxgata, de zaal boven het clubhuis, start 13.30-14.00 (met daarna reeds praktijk op het veld, graag present in hockeykleding).

Op woensdagen 18 april, 25 april en 2 mei (van 14.00-15.15u)

Een eerste kennismaking en opleiding als trainer 'on the field',  als assistent bij een ervaren trainer. Je krijgt de kans om te ervaren wat training geven is en of het je al dan niet ligt.

Lijkt training geven je wat, graag dan snel een mailtje naar koen.van.praet@skynet.be  (met je naam, voornaam, geboortejaar, huidige ploeg, jouw GSM-nummer, en je eigen email-adres)

    
 
Afgelopen week was het de Week van de Official, een week waarin de aandacht gevestigd wordt op de belangrijke rol die officials en scheidsrechters hebben in sport. In heel Vlaanderen werden er acties georganiseerd om hen in de bloemetjes te zetten. Onze U19G2 bedankten afgelopen zaterdag bij hun wedstrijd tegen Antwerp ref van dienst Thierry Halsberghe op gepaste wijze!

De meeste ziekenfondsen betalen een deeltje van het lidgeld terug indien je aangesloten bent bij een sportclub. 

Braxgata telt meer dan 1.200 leden, om het aantal emails aan het secretariaat te beperken, zal Katrine Noels van het secretariaat aanwezig zijn op woensdag 13 en 20 september van 13u30 tot 19u30 om deze documenten te voorzien van de nodige stempels en handtekeningen. 

Indien je op woensdag op de club bent, gelieve je afgedrukte documenten op deze data te laten ondertekenen.

 

Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
20/07
Kobe Swaenepoel
20/07
Alexander Rotthier
20/07
Victor Meeze
20/07
Stéphanie Smeets
20/07
Robin Lenssens
21/07
Thor Van Dam
21/07
Kristine Cuypers
SocialMedia
   
Kalender
  July 2018  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
  August 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Zoek op deze site:

Braxgata Hockey Club    |    Prov. Recreatriedomein De Schorre   |   2850 Boom   |   secretaris@braxgata.be

© 2016, website powered by Twizzit.com