Elke competitiedag moeten voor de senioren- en voor de jeugdteams  U14-U16-U19 één of meerdere scheidsrechters aangeduid worden.  Althans indien er geen nationale scheidsrechters zijn of indien er geen zijn aangeduid vanuit de brax scheidsrechterscel.

Het principe is om NIET een persoon aan te duiden, maar een team dat de scheidsrechter(s) moet leveren.  Het is dan de manager van het leverende team die een teamlid aanduidt en bekend maakt bij de manager van het ontvangende team.

In tegenstelling tot het recente verleden wordt sinds dit seizoen de competitiekalender in twee keer bekendgemaakt.  Ook de scheids-aanduidingen kunnen dus in tweemaal afgewerkt worden. In deze oefening dient rekening gehouden met de mogelijkheden van het leverende team om bij de wedstrijd van het ontvangende team tijdig aanwezig te zijn.   Alle latere wijzigingen qua datum en/of uren moeten wel door de twee managers “opgelost” worden.

Voor deze belangrijke taak zoeken we één of meerdere leden met enige achtergrondkennis van de umpire wereld en de competitie-inrichting.  Er wordt bijstand verleent bij de inwerking.

Kandidaturen naar secretaris@braxgata.be

Deze vacature is onbezoldigd.