Terwijl de meeste Braxers geniet van de zon zijn onze D1 en H1 alweer begonnen aan het nieuwe seizoen. Voor sommige spelers is het seizoen niet gestopt en zijn zij bezig aan de voorbereiding op de EK in augustus in Antwerpen met de Red Lions en de Red Panthers. Onze jonge talenten zijn in volle voorbereiding op de EK U21 (Young Lions en Young Panthers) Valencia dat volgende week start! En weer anderen zijn onder strakke leiding van onze High Performance Manager Olivier Kleynjans aan de looptrainingen begonnen.

STAF NIEUWS

Na grondige evaluatie bleek het voor Phil Goldberg helaas niet te combineren om onze 2 ploegen in Ereklasse tegelijkertijd trainen en coachen. Phil zal zich qua team volledig focussen op Heren 1. Daarnaast neemt Phil een belangrijke rol in de Braxgata Jeugd Academy op zich! De oplossing voor D1 is in eigen gelederen gevonden in de persoon van onze eigen Roy Brocken. Manager van D1 wordt Karolien Spaepen. Zij volgt Jolien op die zich op haar werk en gezinsleven zal storten. Bij de Heren verandert er verder niets. Marieke en Vincent nemen de rol van manager op zich en James zal voor beide ploegen de beelden en analyses verzorgen.

Voor beide ploegen geldt dat we gaan werken met een eigen Braxgata High Performance Center. Onder leiding van Olivier Kleynjans. Hiermee starten we in België met een uniek programma waar we onze vooral jonge spelers fysiek gaan begeleiden om hen verder te ontwikkelen (D1 en H1 hebben beiden ieder 6 (!) spelers en speelsters bij de U21 die uiteindelijk dromen van het echte werk bij de Nationale ploegen).

D1 EN H1 METER EN PETERSCHAP SYSTEEM WEGENS SUCCES HERHAALD

Het komend seizoen zal het ingevoerde Meter- en Peterschap verder worden voortgezet. Om de binding met de talrijke jeugdspelers en hun ouders te ontwikkelen worden alle spelers van D1 en H1, Meter of Peter van een jeugdploeg. Zij zullen een aantal keer op de training komen helpen en tijdens de wedstrijden komen coachen. Niet alleen om de spelers, trainers en coaches van tips & trics te voorzien maar ook hopen zij op die manier de band met de club verder te versterken. Op deze manier is het voor de jeugd en hun ouders leuk om ook eens op zondag hun eigen Meter of Peter te komen aanmoedigen.

 

SAVE THE DATE BRAXGATA FANDAG 15 SEPTEMBER

De eerste speeldag voor D1 en H1 dopen we direct om tot de FANDAG. Op Zondag 15 september zal deze worden georganiseerd! De dames komen uit tegen Antwerp (de kampioen van het afgelopen seizoen) en de heren tegen Promovendus Namen. Meer info over het verloop van de Fandag volgt maar …SAVE THE DATE: ZONDAG 15 SEPTEMBER FANDAG!